A kínai mágnesvasút, a világ leggyorsabb vonata

Kína bemutatta a világ leggyorsabb vonatát

Az új mágnesvonat akár a 600 km / h sebességet is el tudja érni, ezzel a világ leggyorsabb szárazföldi járművének számít.

A lebegő mágnesvasút olyan közlekedési rendszer, amely mágneses erőket alkalmazva segíti a vonatot a nagy sebesség elérésében. Ezt megelőzően a pekingi-shanghai vonalon közlekedő vonatok maximális üzemi sebessége 350 km/h volt.

Liang Jianying, a vonatot kifejlesztő CRRC vállalat vezérigazgató-helyettese és főmérnöke szerint a vonat zajszennyezése alacsony, és kevesebb karbantartást igényel, mint a korábbi gyorsvonatok.

Kína először 2019 -ben mutatta be a vonat prototípusát, amikor bejelentette, hogy a mágnesvonat körülbelül 3,5 óra alatt szállítja az utasokat Pekingből Sanghajba. Ez – összehasonlítva a 4,5 órás repülőúttal és az 5,5 órás gyorsvasút menetidejével – óriási eredménynek számít. Az egyetlen probléma az, hogy Kínában jelenleg csak egy mágnesvasútvonal működik – a városból a shanghaji Udon repülőtérre vezető. A CNN szerint „állítólag több új mágnesvasútvonaé-hálózat is épül közeljövőben, köztük egy Sanghajt és Hangcsout, valamint Csengtut és Csungkingot összekötő.

(Designboom)