camilla, karoly es katalin hercegne

Ezt a lehetetlen szabályt kell betartania a királyi család női tagjainak​

Ne legyenek tévképzeteink, hercegnek vagy hercegnének lenni nem csak játék és mese. A királyi családba tartozni egyszerre jár különleges jogosultságokkal és szigorú megvonásokkal is. Az utóbbi időben egy igazán érdekes szabály tudódott ki, melyet nem sokan tudnánk nap mint nap betartani.


A királyi családtagoknak rengeteg tradíciót és illemszabályt kell észben tartaniuk, hogy a mindennapokban makulátlannak és tökéletesnek tűnjenek. Ezek hosszú évtizedek-évszázadok alatt alakultak ki, és a családba születetteket már gyermekkoruk óta ilyen életstílusra nevelik.

Kate Middleton gyermekeit — Sarolta hercegnőt, valamint György és Lajos herceget — nagyon korán elkezdték a helyes viselkedésre oktatni, és természetesen arra is meg van a szabály, hogy mikortól kell meghajolniuk a királynő előtt.

Nem csoda az sem, hogy Vilmos herceg feleségének egy több alkalmas hercegnőképzésen kellett részt vennie a házassági szertartás előtt. Ezekről az alkalmakról egy korábbi cikkünkben lehet részletesen olvasni, de többek között olyan alapvető viselkedési normákra tanították meg, mint a helyes ülés és kommunikáció.

Az utóbbi napokban egy nagyon érdekes szabály került napvilágra, mégpedig, hogy a női családtagoknak hogyan kell kecsesen lefelé haladniuk a lépcsőkön. Nem szabad a földet nézniük, állukat pedig sokkal inkább a padló vonalával párhuzamosan kell tartaniuk.

Emellett a cipőjük orra folyamatosan lefelé figyel. Amennyiben van korlát, akkor abba belekapaszkodhatnak, de letekinteniük abban az esetben sem megengedett. A család férfiainak kötelességük segítő kezet nyújtaniuk az ilyen szituációkban.

Első hallásra nem tűnik bonyolult feladatnak, viszont egyszer érdemes kipróbálni, és rájövünk, hogy nehéz nem orra bukni, és folyamatosan egyszerűség és kecsesség látszatát kell kelteni, ha éppen nem tudjuk, mikor fogy el lábunk alól a talaj.

Nyitókép: GettyImages
Forrás:
Marie Claire