Iskola.

Ebben a középiskolában tanítják a jövő uralkodóit – ezt kell tudni róla

A UWC Atlantic College ugyan kevésbé ismert a nagyközönség előtt, de a világ számos jövőbeli uralkodóját oktatják itt.


A dél-walesi partvidéken található középiskola leginkább arról híres, hogy gazdag és előkelő családok gyerekei tanulnak itt. Az intézmény nemrégiben egy holland hercegnőt és a spanyol trónörököst is oktatott – számolt be nemrég a The New York Times.

Az egykor William Randolph Hearst tulajdonában lévő kastélyban található Atlantic College legfőképp azért vált népszerűvé a világ legelitebb családjai körében, mivel a felelősségvállalásra, a nemzetköziségre és a demokráciára helyezi a hangsúlyt.

Fontos megjegyezni, hogy az intézményt a hidegháború idején alapították, a vezetők pedig úgy gondolták, hogy ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek egy újabb világháború elkerüléséhez.

Ez is érdekelhet: A későbbi iskolakezdési időpont előnyösebb lehet a diákok számára

Az iskola célja, hogy „összehozza a fiatalokat a világ minden tájáról, hogy segítsenek megteremteni a kultúrák és nemzetek közötti békés együttélés légkörét".

Az középiskola tandíja ugyan magas, hiszen a kétéves nemzetközi érettségi tanulmányok 82 000 dollárba kerülnek, azonban számos ösztöndíjlehetőség áll rendelkezésre a nehezebb sorsú diákok számára.

Tori Cadogan, a Tatler oktatási szerkesztője a Timesnak elmondta, hogy ez a „szándékos sokszínűség" és a világbékére való összpontosítás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az iskola olyan vonzó a leendő diákok és családjaik számára.

A The New York Times szerint az órák reggel 8-tól délután 1-ig tartanak, a délutáni foglalkozásokat pedig a közösségi szolgálat, a kajakozás, az íjászat és más tevékenységek számára tartják fenn.

Külön érdekesség, hogy állítólag borzasztó a térerő az iskola területén, illetve a diákoknak nem szabad drága holmikban járniuk, sőt, Louise Callaghan, az Atlantic College egykori diákja „egy hippi Roxforthoz" hasonlította az intézményt.