Egy kutyának felszolgálják az ételét egy repülőn

Egyre többen utaztatják magánjáratokon kedvenceiket

A koronavírus-világjárvány egyre többen utaztatják házi kedvenceiket magánrepülőkön. A légitársaságok arról számoltak be, hogy 2019 óta rengeteg ilyen felkérést kapnak, ennek oka pedig a gördülékenyebb ügyintézés és a nagyobb biztonság.


Egy felmérés szerint a hongkongi lakosok több mint 40 százaléka hagyná el az országát a bevezetett, nagyon szigorú korlátozások miatt. Nyugodtabb élet reményében sokan úgy döntöttek, hogy új otthont keresnek, az új helyre pedig természetesen háziállataikat is magukkal viszik. A fertőzés elkerülése érdekében többen hajlandók több pénzt kifizetni, így ugrásszerűen megemelkedett a magánrepülő-bérlések száma.

A Top Stars Air egy olyan légitársaság, amely elsők között használta ki ezt a piaci rést, és örömmel kínál luxus utazást az emberek négylábú barátainak. Az alapító elmondása alapján a cég üzleti vezetők magánrepüléseiről a kisállat-járatok csoportos bérlése felé fordult. Becslések szerint a vállalkozás kiskedvencekkel foglalkozó szegmensének népszerűsége 700 százalékkal nőtt a járvány kezdete óta.

A magánrepülők a járvány elleni védekezés szempontjából sokak számára biztonságosabbak és kifizetődőbbek, így egyértelműen nagyobbat ugrik a kereslet ilyen szolgáltatásokra. Mindemellett a magánutazást szolgáltató cégek együttműködnek az utasokkal, és az állatok papírjait, oltásait és utazási adatait kézben tartják a biztonságos és zökkenőmentes repülésért — írja a Robb Report. Nagyobb repülőterek ezt nem tudják ilyen gördülékenyen kezelni, és sokszor problémába ütköznek a házikedvencek szállításánál.

Az Egyesült Államokan is megugrott a kisállatreptetések népszerűsége, a két legnagyobbnak mondható légitársaság ugyanis hatalmas fellendülésről számolt be az ilyen utazásokban. A NetJets, amely 2019-ben 20 ezer háziállatot fogadott a fedélzetein, 2020-ban négyezerrel többet tudott vállalni, míg a VistaJet 86 százalékos ugrásról számolt be egy év leforgása alatt.

Nyitókép: Instagram/topstarsair