Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashiant rengeteg kritika éri, amiért 44 évesen újra várandós

Kourtney Kardashian a múlt héten jelentette be terhességét egy Blink 182 koncerten, a banda dobosa pedig férje, Travis Barker.


A zenekar éppen az All The Small Things című slágerüket adták elő, amikor Kardashian egy egy táblát tartott fel a zenekar dobosának, amin az állt, hogy

Travis, terhes vagyok.

Vicces párhuzam, hiszen a dalhoz készült 1999-es klipben is pont ezt teszi egy rajongó.

Az örömteli hír azonban kissé háttérbe szorult. A celebet kritikák érték a terhessége bejelentésének módja miatt. Sokan figyelemhajhásznak tartották, de azzal is megvádolták, hogy a pillanat abszolút megrendezett volt, hiszen a férje eddigre már valószínűleg észrevette, hogy terhes. Jó néhányan pedig azért is becsmérelték, hogy régi petesejtjeit használta fel.

Kardashian 44 éves. Volt párjától, Scott Disicktől három gyermeke született, akik 13 és 8 év közöttiek, vagyis első gyermekét a 30-as évei elején szülte. Ettől ezek a terhességek legitimebbek lesznek, ha a társadalom elvárásairól van szó a gyermekvállalást illetően?

Az egyik online kritikus megjegyezte:

44 éves és terhes? Az öreg petesejtek nem alkalmasak ehhez.

Egy másik pedig azt tweetelte:

Minden 25 év utáni terhesség magas kockázatú. Túl öreg ahhoz, hogy szaporodjon.

Úgy tűnik, hogy túl sokan érzik azt ebben világban, különösen az interneten, hogy jogosan ítélkezhetnek egy nő választása vagy teherbeesési képessége felett. Az életkor pedig olyan tényező, amely még nagyobb felháborodást okoz ebben a témában. Miért akar egy nő 40 éves kora után várandós lenni? – felütéssel.

Ezen attitűd morbidabb folytatása pedig az, hogy a nők 25 éves korukban már túl vannak a virágkorukon, vagy éppenséggel 30 éves korukra már illene házasnak lenni. Bármilyen rögzített idővonalat hozzáadni az életünkhöz a legjobb esetben is ingatag terv, és ezt az elvárást egy másik ember életére alkalmazni felelőtlenség és kegyetlenség.