karácsonyi vásár kivilágított, karácsonyi körhintával

Karácsonyi cowboyok és ünnepi kalózhajó: hét különleges karácsonyi vásár

A legtöbb ember odáig van a karácsonyi vásárok hangulatért, amikor a kivilágított és feldíszített tereken forralt bort szürcsölve lehet sétálni és hangolódni az ünnepekre. Összegyűjtöttük a műfaj legkülönlegesebbjeit: lesz itt kalózos, westernes, hajós, magashegyi és még egy Charles Dickenst megidéző karácsonyi vásár is.


Kalózhajón Dortmundban

A dortmundi Fredenbaumparkban középkori tematikát jelenítettek meg a szórakozás kedvéért. Olvashattuk, hogy található ott egy hatalmas kalózhajó, aminek az oldalain égő fáklyák világítanak. Mindemellett hozzáad még a hangulathoz, hogy a mellettünk nyilaznak a szervezők, amit egyébként oktatnak is, és még lovagi tornákon is részt vehetünk. Ha nem szeretnénk ilyen módon megküzdeni a sárkánnyal, akkor a tengeri vandálokkal közösen kincskeresésre indulhatunk.

Karácsonyi cowboyok Bajorországban

Ha a középkori hangulat nem ragad magával, akkor majd talán a vadnyugat szelleme igen. Az Eging am Seeben található "Pullman City Western town" az év ezen időszakában német-amerikai karácsonyi hangulatot ölt. Lovagolhatnak a látogatók, szekéren viszik őket körbe, ráadásul kedves cowboyok sétálnak az utcákon a Mikulás oldalán. A bárok és fogadók ilyenkor sütiket és forralt bort kínálnak.

A Ravenna-szorosban egy nagyon romantikus, meghitt vásárt látogathatunk meg. A szurok meredek falai között és az ott magasodó vasúti híd lábainak a tövében tündököl egy kis falu, aminek fakunyhói között csodaszépen ki van világítva minden, és az árusok árulják ízletes-illatos portékájukat.

A világ legmagasabban fekvő karácsonyi vásárja

Svájcban találjuk a világ legmagasabban fekvő vásárát, ahova a világ leghosszabb fogaskerekű vasútjával lehet eljutni. A Luzerni-tó felett elhelyezkedő Christkindlimärt hegytetőn méhviaszgyertyákat, betlehemes figurákat, mézeskalácsot és egyéb házi készítésű ajándékokat vásárolhatunk. További extra még, hogy a lejutást hó-szánnal, airboardon vagy hó-kerékpárral lehet megtenni, ami már magában is egy nagyon jó program.

Római betlehemek

Rómát ilyenkor kevésbé özönlik el a turisták, így nincs olyan zsúfoltság az utcákon. Talán ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy ellátogassunk oda ünnepelni. Az járdákon árusok hirdetik színes ajándéktárgyaikat, és sült gesztenye illata száll mindenfelé. A Vatikán csodálatos betlehemekkel van díszítve, és a környéken lévő dekorációs elemek örök élményt nyújtanak minden odalátogató számára, legyen az bármilyen vallású. Ha már ebben az időszakban az Örök Városban tartózkodunk, akkor mindenképpen térjünk be a Szent Péter Bazilikába az éjféli misére, hiszen azt egyszer az életben mindenkinek látnia kellene. Valamint nem érdemes kihagyni a kivilágított Colosseumot sem, ami előtt gyönyörű karácsonyfa áll.

Sivatagi show Dubajban

Dubai ugyan első ránézésre nem tűnik egy hagyományosan ünneplő országnak, de az ünnepi programsorozatuk keretein belül mézeskalácssütő órákon vehetünk részt, felfedezhetjük a Mikulás barlangját, vidámparkozhatunk, hóágyúval hógolyózási és szánkózási lehetőséget biztosítanak, illetve a karácsonyi vásárok is nagyon extravagáns dekorációt kapnak. Mivel az ünnep idején általában 27 Celsius fok van a városban, így nagyon varázslatos az, amikor el kezd havazni forrócsokizás közben (a hóágyúkkal könnyű így időzíteni).

Dickens San Fransiscoban

San Fransico a lehető legtöbb egyedi tematikájú vásárnak ad otthont, többek között a Cow Palace kiállítási termei Charles Dickens témájú csodaországgá változnak. Itt megtapasztalhatjuk, milyen is volt a viktoriánus London. Rögtönzött pubok, teázók, tánctermek és természetesen a nyüzsgő karácsonyi vásár. Természetesen a látogatók hagyományos, régies ruhákat kapnak, hogy még jobban beleélhessék magukat az élménybe. 2021-ben ez a karácsonyi program december 4. és 19. között tér vissza.


Nyitókép: Unsplash/cmophoto.net