Íme 2022 legbiztonságosabb európai országainak listája

Íme 2022 legbiztonságosabb európai országainak listája

A Forbes Advisor által végzett kutatás során figyelembe vették a fürdővizek, a betegellátás és a levegő minőségét, valamint a gyilkosságok és a lopások arányát évenként. Alábbi cikkünkben az öt legjobban teljesített országot soroljuk fel.


Svájc

Az összesített eredmények szerint Svájc teljesített az élen a maga 88,3-as biztonsági pontszámával. Az elemzésben részt vett 29 európai ország közül ott volt a legjobb az egészségügyi ellátás, majd Hollandia és Dánia következett. A fürdővizek tekintetében a hatodik helyet kapta, a gyilkosságok aránya pedig meglepően alacsony a többi ország eredményéhez képest.

Szlovénia

A dobogó második fokára Szlovénai került, ugyanis 82,3-as pontszámot kapott a szakértőktől. Az átlagosnak megfelelő szennyezettségi szint és az egészségügyi ellátás kimagasló minősége mellett az ország fürdővizei is kifejezetten jól teljesítenek, így nem csoda, hogy felfedezésre vágyó utazók egyik legkedveltebb úti célja.

Portugália

A 82,1-es értékkel rendelkező Portugália a harmadik legbiztonságosabb ország. A kiváló vízminőségével a hetedik pozíción áll Svájccal és Németországgal együtt, a levegőminőség tekintetében pedig az előkelő negyedik helyezést tudhatja magáénak. Egészségügyi ellátás témakörében Németországot követi tizedikként.

Ausztria

Ausztria 81,4-es összpontszámot ért el a listán, így ez az ország a negyedik. Az elemzett vidékek közül ott vannak majdnem a legtisztább fürdővizek, egészen pontosan a második helyen áll Ciprust követően. Az emberölések száma is alacsony a többi versenyzőhöz képest, hiszen évente 8,2 gyilkosság jut egymillió lakosra.

Németország

Végezetül Németország is befért a felsorolásba a 81,2-es végső eredményével. Kiváló a vizeinek minősége, így leginkább a strandolni és kikapcsolódni vágyó utazóknak ideális választás, ezzel együtt pedig a környezeti levegője miatt is a nyolcadik helyezést érte el az összesített rangsorban.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: TravelDailyNews