Brugge városa

A világ tíz legbarátságosabb úti célja, ahová  muszáj ellátogatni​

A honvágy nagyon sokakat gyötörni szokott nyaralás közben, na de nem ezeken a helyeken! A barátságos emberek, a kultúra és a programok miatt az utazók nagyon könnyen le tudnak ereszteni, és átadhatják magukat a pihenés örömének.


Matera, Olaszország

Az olaszországi várost a világ harmadik legrégebben, folyamatosan lakott településének tartják. Területébe bele van foglalva az UNESCO által kijelölt Sassi di Matera barlanghálózat is, mely szintén egy érdekes látványossága a helynek. Természetesen minden megtalálható ott, amit egy olasz várostól el lehet várni, például a finom ételeket, lenyűgöző történelmet és a lehengerlő tájat.

Bled, Szlovénia

A szlovéniai településnél található Bledi-tó az egyik legnépszerűbb látványosság a környéken. A csillogó, kék színű víz mellett tornyosul a templom, így ez a fotósok és utazók egyértelmű úti célja. Több szálloda és étterem is a vízpart mentén található, valamint a terület tökéletes vízi és téli sportok űzésére, valamint a túrázásra is.

Taitung, Tajvan

A tajvani település tökéletes választás a tapasztalt utazóknak, valamint a kezdőknek is milliónyi lehetőséggel szolgál. Az éjszakai piac a gasztronómia szerelmeseinek kedveskedik, a kultúra iránt érdeklődők pedig több különleges múzeumba is betérhetnek. A helyi park egy csodálatos lehetőség arra, hogy egy kicsit kiszakadhassunk a mindennapi életünkből.

Návplio, Görögország

Mivel közel van Athénhoz, okos megoldás lehet ott megszállni, és onnan kiindulva felfedezni a környéket. Bár hamar el lehet jutni a másik városba, sokszor olyan érzés, mintha egy teljesen másik világ tárulna fel Görögországon belül.

Toledo, Spanyolország

Toledo egy ősi királyi főváros, ami egy valóságos, multikulturális úti céllá nőte ki magát napjainkra. Mivel vonattal fél órányira található Madridtól, így csupán egy rövid kirándulás helyszínének is tökéletesen megfelel. Történelmi város lévén olyan, mintha megelevenednének az elmúlt évszázadok a kis utcácskáiban sétálva.

Monte Verde, Brazília

Sokak szerint ez a buja, esőerdőbe simuló, európai stílusú, furcsa városka talán nem illik bele abba, amit sok utazó Brazíliáról gondol, de ez is bizonyítja, mennyi kultúrát tartogat magában a város. Akár a kevesebb éjszakára érkező utazók is olyan szállásokat kaphatnak, melyek minősége a népszerű síparadicsomok hoteljeivel vetekszik.

Brugge, Belgium

Európa egyik legromantikusabb városkájának tartják, emellett pedig a csokoládé és a sültkrumpli ikonikus kultúrájának köszönhetően rengeteg turistát vonz évről-évre. Az egész városközpont az UNESCO által kijelölt örökségi helyszín, így kultúrából és művelődésből sem lehet hiány a nyaralás alatt.

Nusa Lembongan, Indonézia

Ugyanúgy lehet szörfözni és búvárkodni, mint ahogy Balin is, viszont sokkal olcsóbban és kevesebb emberrel. Az emberek kedvesek és vendégszeretőek, a kultúra és a hangulat pedig minden nemzet számára nagyon baráti.

Ponta Delgada, Azori-szigetek

A Föld kilencedik legbarátságosabb helyszíneként van számon tartva. Az elbűvölő város nagyon finom ételeket kínál minden látogatónak a sziget számos látványosságának közelében.

Hoi An, Vietnám

A Thu Bon folyó és a Dél-kínai-tenger találkozásánál fekvő település gyönyörűen megőrzött ókori városai mellett egy kis kínai és francia hatású építészetet is kínál az embereknek. Kulturális célpontokban gazdag területről van szó, pihenés képen pedig be lehet térni rengeteg autentikus vendéglátóhelyre.


Nyitókép: Instagram/amdprasad