Drónfelvétel a szerbiai Nis városáról

Ez Európa legolcsóbb városa egy romantikus kiruccanásra

Tekintettel a folyamatos életszínvonal-válságra, egy hétvégi kiruccanás sokak számára luxusnak tűnhet. De nem kell, hogy így legyen. Még mindig rengeteg megfizethető úti cél létezik, különösen, ha párban utazunk. Az olcsóságnak pedig nem kell megölnie a romantikát.


Ha egy romantikus hétvégére szeretnénk elutazni kis költségvetésből, a Jersey Island Holidays új tanulmánya hasznos lehet. Ez a taxik, az alkohol, a szállás, a vacsorák és egyéb szolgáltatások átlagárát elemezve két nap alatt összeállította Európa legolcsóbb európai úti céljainak listáját, ahová pároknak érdemes elutazni.

Az eredeti tanulmány tartalmazta az Egyesült Királyságba és onnan induló repülőjegyek árát is, de ezeket kivettük, hogy megmutassuk, mely úti célok a legolcsóbbak.

A tanulmányban a legolcsóbb úti cél a szerbiai Nis volt, ahol a hétvége átlagos ára mindössze 114 font (kb. 50 ezer forint) volt. Szerbia harmadik legnagyobb városa kincsesbánya a látnivalók és a tennivalók tekintetében is, a római romoktól kezdve a középkori erődökön át az ősi gyógyfürdőkig mindent megtalálhatunk itt.

A lista következő helyén két bosnyák város áll: Banja Luka, amelynek átlagos hétvégi költsége 122 font (53 ezer forint) volt, és Tuzla,125 font (kb. 54 ezer forint) átlagos költséggel. A listán a balkáni úti célok domináltak, bár érdemes megemlíteni, hogy a Szerbiába, Koszovóba és Bosznia-Hercegovinába irányuló repülőjegyek gyakran kicsit drágábbak.

Íme, a legolcsóbb európai célpontok, valamint egy hétvége átlagos költségei:

  1. Nis, Szerbia (114 font / 50 ezer forint)
  2. Banja Luka, Bosznia-Hercegovina (122 font / 53 ezer forint)
  3. Tuzla, Bosznia-Hercegovina (125 font / 54 ezer forint)
  4. Pristina, Koszovó (134 font / 58 ezer forint)
  5. Szkopje, Észak-Macedónia (138 font / 60 ezer forint)
  6. Podgorica, Montenegró (139 font / kb. 60.500 forint)
  7. Chisinau, Moldova (150 font / 65 ezer forint)
  8. Debrecen, Magyarország (156 font / 68 ezer forint)
  9. Lublin, Lengyelország (163 font / 71 ezer forint)
  10. Belgrád, Szerbia (173 font / 75 ezer forint)

Nyitókép: Shutterstock