New York városa felső nézetből

A világ legluxusabb városai

Legyen szó fényűző szállodákról, a szórakozóhelyek minőségéről vagy a Michelin-csillaggal rendelkező éttermek kínálatáról, egy város tekintetében mindezek emelik a környék színvonalát. Alábbi cikkünkben egy lista elemeit boncolgatjuk, melyben összeírták a legluxusabb települések sajátosságait.


Az első helyen London végzett a maga 347 öt csillaggal rendelkező hoteljével és a 362 Michelin-csillaggal bíró vendéglátóegységével. Kiemelt árazással ellátott helyszínekben sem szenvednek hiányt a városba látogató turisták, mivel 628 különböző lehetőség közül válogathatnak.

New York elfoglalhatta a második fokát a dobogónak, ennek ellenére messze lemaradt a csúcskategóriás szállodák számában, hiszen 52 darabot számoltak össze, viszont a legnagyobb elismerésben részesült éttermek számában megelőzte a listán szereplő győztest, mivel 480 helyszínnel büszkélkedhetnek a lakosok.

A harmadik helyezést a francia főváros, Párizs nyerte el, melynek területén 959 Spa, valamint 630 csodálatos luxushelyszín található. Hotelek tekintetében 149-et, éttermekből pedig 436-ot tudtak felmutatni a Travel Daily Media listájában.

Milyen városok találhatók még a táblázatban?

4. Sydney

5. Tokyo

6. Singapore

7. Zurich

8. Geneva

9. Los Angeles

10. Sydney

Nyitókép: Shutterstock