Drew Barrymore

6 híresség, akiről nem is sejtenéd, hogy magyar gyökerei vannak

Sokkal több híresség rendelkezik magyar felmenőkkel, mint azt elsőre gondolnád. Te az alábbi lista szereplői közül hány sztárról tudtad, hogy kötődik kis hazánkhoz?

A hollywoodi sztároktól kezdve a híres divattervezőkig, számos világszerte ismert embernek vannak magyar gyökerei – belőlük hoztunk most egy válogatást.

​1. Mariska Hargitay

Mariska Hargitay

Fotó: Getty Images

Mariska Hargitay ma már az egyik legjobban fizetett színésznők közé tartozik. Ám kevesen tudják róla, hogy a sztár félig magyar: édesapja, Hargitay Miklós Budapesten született. Később kivándorolt az Egyesült Államokba, hogy testépítőként karriert csináljon, és 1955-ben el is nyerte a Mr Universe címet. Mariska otthon magyarul beszélt az édesapjával, gyerekként pedig sok időt töltött Budapesten és a Balatonnál.

​2. Rachel Weisz

Rachel Weisz

Fotó: Getty Images

A múmia színésznője is félig magyar: édesapja, Weisz György magyar származású mérnök és feltaláló volt. A család 1938-ban a náci üldöztetés elől menekült Angliába, a színésznő ott született 1970-ben. Olyan filmekben játszott, mint a Rabbi meg a lánya, a Fekete özvegy és az Álmok otthona. Férje Daniel Craig.

​3. Drew Barrymore

Drew Barrymore

Fotó: Getty Images

Drew Barrymore édesanyja Jaid Barrymore színésznő, aki 1946-ban született Makó Ildikó néven egy München melletti menekülttáborban. Drew Barrymore neve először 1982-ben került a világ figyelmébe, amikor kislányként szerepet kapott Steven SpielbergE.T., a földönkívüli című filmjében. Drew Barrymore apai ágon a Barrymore és a Costello családból származik, két híres hollywoodi színészcsaládból.

​4. Goldie Hawn

Goldie Hawn

Fotó: Getty Images

Goldie Hawn, Kate Hudson édesanyja szintén magyar szülőktől származik: édesanyja, Laura Steinhoff Magyarországon született. A család a második világháború előtt költözött az Egyesült Államokba, Goldie Washingtonban látott napvilágot 1945-ben. A színésznő 2012-ben Budapesten is járt, és ezt írta akkor:

Magyarországon a nővéremmel, a gyökereket felfedezve. Micsoda móka!

​5. Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis

Fotó: Getty Images

Jamie Lee Curtis magyarországi kötődése nem meglepetés. Édesapja, a színészlegenda Tony Curtis Schwartz Bernátnak született, és édesapja révén tanult meg magyarul beszélni. Jamie Lee Curtis olyan filmekben játszott, mint a Halloween, A rettegés vonata és a Menekülés New Yorkból.

​6. Calvin Klein

Calvin Klein

Fotó: Getty Images

Bár a neve elsőre inkább németesen hangzik, a divatikon valójában kis hazánkhoz is kötődik, édesapja, Leo Klein ugyanis Magyarországon született. Calvin Klein már New Yorkban jött világra, és ott is nőtt fel.

Forrás: Daily News Hungary

Nyitókép: Getty Images