Nők, akiknek sikerült megbocsátani a megcsalást – így tették

Nők, akiknek sikerült megbocsátani a megcsalást – így tették

Ha az egyik fél kikacsint a kapcsolatból, akkor a pár számára a felépülés nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen lesz. Egyesek úgy döntenek ezután, hogy véget vetnek a románcnak, míg mások megtalálják a módját, a megcsalás utáni megbocsátásnak. Nők, akiket megcsaltak, mégis megbocsátották párjaiknak.


Íme 4 őszinte történet az Insider magazinjának beszámoló nőktől, hogy hogyan és miért bocsátották meg partnerüknek a megcsalást. Lássuk a történeteiket!

Dolgoztunk a kommunikáción

Volt, aki arról számolt be, hogy a megcsalás még közelebb is hozta őket a párjával.

„Rengeteget dolgozott azon, hogy jobb ember legyen. Nem csak értem tette, hanem magáért és a jövőjéért is, ami szerintem a legfontosabb. Intenzíven dolgoztunk a kommunikációnkon is. Most, így hat évvel később 1000-szer boldogabbak vagyunk, mint a megcsalás előtt voltunk. Közelebb hozott minket egymáshoz.”

– mesélte névtelenül egy nő.

Megfogadta, hogy megváltozik

Egy másik névtelen nő négy évvel a megcsalás után mesélt a történtekről.

„Több mint négy év telt el a megcsalás óta, és azt hiszem, hogy ami miatt tényleg működött a dolog utána is az az volt, hogy látta a lakást, ahová költöztem a gyerekünkkel. Egy nagyon veszélyes környéken éltünk. Irtóra megviselte, hogy ott élünk és azt mondta, nem akarja, hogy a szerelme és a fia ott éljen. Jobbat akart nekünk, ezért hát megfogadta, hogy megváltozik. És így is lett. Már 13 éve vagyunk együtt és én 100%-ban megbízom benne.”

Ha eltitkolta volna, nem bocsátottam volna meg

Volt, aki a párja őszintesége miatt döntött úgy, hogy megbocsátja hűtlenségét.

„Ha megpróbálta volna eltitkolni, vagy ha ez egy visszatérő dolog lett volna, akkor nem bocsátottam volna meg. De miután elmondta, megbocsátottam. A történtek utáni reggelen rögtön elmondta nekem.”

Saját magunkon dolgoztunk

Egy másik nő arról számolt be, hogy a párja romantikus üzeneteket váltott egy nővel, akivel egyszer találkozott is. Végül nekik is sikerült túljutniuk a nehéz időszakon, és azt is elárulta, hogy hogyan.

„Egy másik lánnyal szextingelt, és egyszer találkozott is vele. Ez egy időre tönkretett minket, és néha még mindig bizalmatlan vagyok. De újra és újra bebizonyította, hogy ez egy egyszeri dolog volt, amit a kölcsönös depressziónk és a stresszes kapcsolatunk okozott. Sokat segít, hogy bármikor odaadja a telefonját, ha kérem, éppen ezért már nem is nagyon kérem. Nagyon szeretjük egymást, és azt mondhatom, hogy most már nagyon egészséges a kapcsolatunk. Ha valami, akkor az segített nekünk, hogy mindketten megtanultunk dolgozni saját magunkon. Sokkal jobban kommunikálunk egymással emiatt.”

Nyitókép: Shutterstock