Meghan Markle és Harry herceg

Hogy került Meghan Markle csuklójára Diana kedvence?

Amikor kikerült Harry herceg és felesége első közös portréfotója a királyi családtól való elszakadásuk óta, a rajongók azonnal kiszúrtak egy meghökkentő apróságot. Meghan Markle kezén egy Cartier karóra ékeskedett, mely egykoron Diana hercegné tulajdona volt.


A kiegészítőt Diana nagyon gyakran viselte az 1990-es években, majd hosszú ideig Vilmos herceg birtokában volt. Valamikor azonban testvérének, Harry hercegnek ajándékozta, aki aztán úgy tűnik, feleségét boldogította a briliáns minőségű darabbal. A rajongók elsődlegesen egy interjúban, majd egy közös képen vették észre az ikonikus példányt.

Meghan Markle-ön a Fortune magazin virtuális csúcstalálkozóján lehetett kiszúrni a karórát, majd egy másik beszélgetés során képet posztoltak a hercegi párról, melyen szintén látható volt a legendás darab. Bár a fotó fekete-fehérben készült, a rajongók tekintetét így sem kerülte el a Cartier jellegzetes szalagmintája.

Hogy milyen úton jutott az óra Meghan Markle-höz, azt nem lehet biztosan tudni, ugyanis van egy zavaró tényező a történetben. Kevesen tudják, viszont két hasonló Cartier gyártású órája is volt a néhai walesi hercegnének. Az elsőt 1980 körül hordta, amely egy lekerekített arany számlappal rendelkező, bőrszíjjal ellátott Tank Louis Cartier volt.

A szögletes kialakítású változatot — a Tank Française-t — egy kicsivel később kapta, miután már nem hordta azt a gravírozott Patek Philippe-et, melyet Károly herceg ajándékozott neki a 21. születésnapjára. 1996-os válásukat követően ezt a kiegészítőt viselte hivatalos megjelenéseken, valamint alkalmi eljegyzéseken is.

A Vanity Fair cikke szerint ez egyfajta tisztelgés lehetett Markel-től anyósa irányába, akivel sajnos már nem tudott találkozni, viszont az is elképzelhető, hogy a családnak próbálta utalni vele azt, hogy kitart a hagyományok mellett, és nem szeretne rossz viszonyt ápolni semelyik rokonnal.