Katalin hercegné és Meghan Markle

Katalin hercegné neheztel Meghan Markle-re − szakértő szerint emiatt

Katalin neheztel Meghan Markle-re, amiért lemaradt II. Erzsébet királynő utolsó pillanatairól − állítja egy új királyi könyv szerzője.


Robert Jobson királyi kommentátor, aki az Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed (A mi királyunk: III. Károly: Az ember és a monarchia) című könyv szerzője, egy nemrég adott interjújában új állításokat tett az uralkodói családról − írja az Independent. Megjegyezte, hogy mielőtt a királynő szeptemberben skóciai otthonában meghalt, a család közvetlen tagjai a városba siettek, hogy meglátogassák.

Vilmos herceg felesége, Katalin és Harry herceg felesége, Meghan azonban nem csatlakozott házastársukhoz ezen a skóciai utazáson. A királyi kommentátor szerint III. Károly király volt az, aki megkérte a két nőt, hogy ne jöjjenek. Ennek ellenére a királynő legkisebb fiát, Edward herceget felesége, Sophie, Edinburgh hercegnéje elkísérte.

Jobson szerint:

Harry ragaszkodott hozzá, hogy Meghan vele utazzon Skóciába, erre a király azt mondta, hogy csak a gyerekek és az unokák lehetnek a királynővel. Valójában azt akarta mondani, hogy Meghan nem szívesen látott vendég, de ehelyett inkább megkérte Katalint is, hogy maradjon távol, hogy igazságosabb legyen a szituáció.

Katalin tehát szándékosan maradt távol, pedig kétségbeesetten szeretett volna ott lenni a királynővel az utolsó pillanatokban. Ez felemésztette őt, és neheztelést szült benne Meghan iránt.

Katalin, Vilmos, Harry \u00e9s Meghan 2022. szeptember 10-\u00e9n

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Amikor a néhai uralkodó szeptember 8-án elhunyt, Károly és felesége, Kamilla, valamint Anna hercegnő, a királynő egyetlen lánya volt vele. Vilmos, Edward, Sophie és a királynő harmadik gyermeke, András herceg állítólag aznap délután 5 órakor érkezett, két órával a királynő halála után. Harry este 8 órakor csatlakozott a csoporthoz.

Jobson szerint Katalin és Sussex hercege és hercegnéje között is volt némi feszültség a királynő halála után tett londoni sétájuk során. Szeptember 10-én Vilmos és Katalin Harry és Meghan mellett sétált, amikor mentek köszöntöteni az embereket. A könyvében Jobson azt állítja, hogy bár a négyes barátságosnak tűnt, ez nem így volt.

Katalin később bevallotta egy magas rangú királyi személynek, hogy a két pár közötti rossz érzések miatt a közös séta az egyik legnehezebb dolog volt, amit valaha is meg kellett tennie

− írja Jobson.

A Spare című könyvében Harry azt állítja, hogy többször előfordult, hogy Katalin és Vilmos ellenségesen viselkedett a feleségével szemben.

Nyitókép: Karwai Tang/Getty Images