légiutas-kísérő az italos/ételes kocsit tolja

Ezeket a dolgokat soha ne tedd a repülőn - kéri a légiutas-kísérő

Vannak olyan alap dolgok, mint például a dohányzás, melyeket tudjuk, hogy tilos megtenni a repülőgépen. Egy légiutas-kísérő azonban elárulta, hogy ennél sokkal kevésbé egyértelműbb dolgokat sem szabadna elvégeznünk a gépeken repülés közben. Soroljuk őket.


Dolgok, amiket a légiutas-kísérők nem szeretnek, ha megteszünk repülés közben:

1. Túlzott alkoholfogyasztás

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás komolyan megzavarhatja a repülést, ami azt is eredményezheti, hogy a repülés további részében nem szolgálják ki az illetőt. Az utastérben jóval kevesebb az oxigén, mint a földön, ez pedig a gyorsabb részegséghez vezet.

2. Dohányzás

A dohányzás a gépeken tilos. Bár sokak számára ez sajnos nem egyértelmű, így a légiutas-kísérőknek többször is fel kell hívniuk rá a figyelmet. Azt már mondanunk sem kell, hogy a dohányzás tűzveszélyes, ami egy repülőgép esetében extra nagy kockázatot jelent.

3. Zokni levétele

Egyrészt a repülőgépek talaja nagyon koszos, így nekünk se lesz jó, ha levesszünk a zokninkat. Másrészt illetlenség és a mellettünk ülőket zavarhatja. Szóval ne vegyük le a zoknit az utazás során.

4. Felállás az övjelző tábla ellenére

Azt az övbecsatolást jelző táblát nem hiába kapcsolgatják be-ki. Bármikor turbulenciába kerülhet a gép, ami veszélyes lehet az utasok számára, ha nincsenek ülő és becsatolt helyzetben. Úgyhogy a légiutas-kísérő könyörög, hogy vegyék ezt a jelzést komolyan az utasok és maradjanak a helyükön.

\u00dcl\u00e9sek a rep\u00fcl\u0151nFotó: Shutterstock

És végezetül egy kérés, ami nem szabály: hagyj rendet magad után! Te sem szeretnél egy koszos ülésbe ülni és nem szívesen mész el egy még koszosabb mosdóba. A légiutas-kísérők a repülés végéhez közeledve összeszedik a szemetünket, nekünk csak oda kell nyújtani.

Nyitókép: Shutterstock

(Express)