Lakókocsi Norvégiában

Ez a futurisztikus lakókocsi minden képzeletünket felülmúlja

Ha a lakókocsira gondolunk, nem feltétlenül a kényelem vagy a luxus jut feltétlenül az eszünkbe, inkább a kalandosság. Miért ne járhatna a kettő együtt?

Néhány lakókocsi nem a megszokott keretek között gondolkodik – az újonnan gyártott Romotow is ilyen. Ez az egyik legeredetibb lakókocsi a piacon, elegáns, futurisztikus kialakítással, amely elforgatható, így minden sarka kihasználható.

A lenyűgöző kialakítást egy automatikus hidraulikus rendszer teszi lehetővé, míg az áramellátásról egy lítium akkumulátor gondoskodik, amelyet az utánfutó tetején található napelemek segítségével töltenek fel. A mechanizmus 90 fokkal kifelé tolja a kabint, így L-alakot hoz létre, és a fedélzet hozzáférhetővé válik.

A korábban rejtett teraszos tér teakfa-szerű megjelenést kapott, és rengeteg hely van a kültéri bútorok számára. Ezenkívül lehetőség van olyan beépített kényelmi berendezésekre, mint egy lehajtható pad, asztal vagy a bogarak távoltartására szolgáló hálós oldalfalak.

A lakókocsik nem arról híresek, hogy sok hely van bennük, de számos mód van arra, hogy a kis területet nagyobbnak érezzük. A Romotow ezt az étkező részen található, körbefutó ablakokkal teszi. Az étkezősarok alvóhelyként is funkcionál, egyetlen franciaággyá vagy két egyszemélyes ággyá alakítható. Ezenkívül van egy felemelhető franciaágy is.

Az étkező mellett található egy konyhasarok, amely az utazó igényeitől függően kétféle stílusban áll rendelkezésre. Függetlenül attól, hogy ki mit választ, mögötte egy fürdőszoba és egy saját hálószoba található.

Az olyan kiegészítések, mint a további napelemek, a felszerelt TV-k és a kültéri vetítőrendszer a Romotow-t nem csak egy-egy utazásra teszi kényelmessé, hanem olyasmivé, amiben valaki akár hosszabb távon is élhetünk és dolgozhatunk.

Az új-zélandi gyártású Romotow induló ára 429 000 NZ$ (kb. 90 millió forint).