iss

Most akkor tényleg idegenek látogatták meg az ISS-t?

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén szolgálatot teljesítő űrhajós Twitteren osztott meg egy érdekes fotót, melyen úgy tűnik, mintha a külső paneleken két potyautas tartózkodna. Az internet népe azonnal megkezdte a találgatásokat, és kreatív, valamint zavaros teóriák százai születtek.


Szergej Korszakov űrhajós figyelt fel a nem várt „látogatókra” a Roscosmos spacecraft Progress MS-18 lecsatlakozása közben. A személyzet nélküli teherűrhajó oldalán két világító szempárnak tűnő folt látszik, az árnyékok pedig megfelelő alapot adnak a félreértésnek.

„A Progress MS-18 sikeresen lecsatlakozott és elindult. De kik azok a potyautasok, akik figyelnek minket?”

A legtöbb Twitter-felhasználó a Doctor Who sorozat Dalekjére, míg mások a Star Wars filmekből ismert R2-D2-ra gyanakodtak első pillantásra.

Korszakov természetesen tudta miről van, azonban ténylegesen ért hozzá, miként tudja felkelteni követői figyelmét. Nemrégiben gyönyörű és rejtélyes pillanatfelvételt osztott meg egy Hold alakú jégkristályról, melyet az ISS egyik ablakán fedezett fel kollégáival.

Egyelőre nem kell földönkívüli látogatástól tartani, hiszen a jelenséget az éppen szerencsés helyzetben odaszűrődő fény idézte elő — olvashatjuk a Futurism cikkében. Egy hasonló találkozás most különösen nem lenne ideális, hiszen az orosz-ukrán háború hírei az űrhajósok között is beszédtémának számítanak. Egy korábbi cikkünkben például beszámoltunk arról a rosszindulatú pletykáról, hogy az orosz asztronauták hátrahagynák amerikai társukat az űrben.