Olasz falu

Varázslatos olasz falvak, melyekről talán soha nem hallottál

A legtöbb ember számára az ismertebb olasz területek, mint például Róma, Velence, Nápoly vagy Firenze csábítóbb úti cél lehetnek, azonban Olaszországnak számtalan olyan falva van, mely hajaz ezekre a nagyobb városokra és még talán anyagilag is jobban jövünk ki, ha oda látogatunk a nagyok helyett. Íme 3 varázslatos olasz falu, amikről talán még sosem hallottál!


Castel di Tora

Castel di Tora Lazio régiójában található település Olaszországban, melyről méltatlanul keveset tudnak az emberek. Maga a város egy bokros dombtetőn fekszik, kilátással a kristálytiszta vizű Turano-tóra, amelyet Benito Mussolini épített. Ez a helyiek egyik kedvenc helye a kikapcsolódásra. Ha megnyugtató helyet keresel, ahol békében olvashatsz, vagy csak töltődnél D-vitaminnal, esetleg mártóznál egyet a türkizkék tóvízben, akkor ez a tökéletes helyszín a számodra.

Fémhíd köti össze a főutat a régi városrésszel, amely különböző, elegánsan átalakított kőházakból áll, panorámás erkélyekkel, melyek a tóra és a mögötte álló hegyekre néznek.

Bobbio

Bobbio olasz település Emilia-Romagna régiójában, Piacenza megyében. Ez a bájos kis falu pont úgy néz ki, mintha a Trónok harca egyik forgatási helyszíne lenne. Belépéskor a látogatókat a Ponte Gobbo impozáns látványa fogadja, mely egy ősi kőhíd, ami átszeli a hideg Trebbia folyót, és összeköti Bobbiót a főúttal.

A szabálytalan építmény, más néven „Ördög híd" 280 méteres és 11 egyenlőtlen árkáddal rendelkezik. A kelták által az olaszországi invázió során alapított Bobbio szép sétányokból áll, amelyek arisztokrata palotákkal szegélyezett, kanyargós sikátorok labirintusához vezetnek. A város egyik legjelentősebb nevezetessége a Bobbio-apátság, melyet Szent Columbus ír szerzetes alapított.

Itt található a Bobbio-székesegyház is, amely egy különleges katedrális értékes ősi kéziratokkal és egyéb kincsekkel. Ami a városi tevékenységeket illeti, Bobbio gyakran tart kis vásárokat, ahol gasztronómiai kincsekre bukkanhatunk.

Petritoli

Petritoli szintén egy olasz település, Marche régióban, Fermo megyében. A neve egy ősi szóból ered, mely „temetkezési helyet” jelent, ettől azonban nem kell megijedni, ugyanis a falu romantikus hangulatának köszönhetően az egyik legnépszerűbb esküvői helyszín Európában.

Az elmúlt években párok tömkelege özönlött az olasz Marche régió távoli szegletébe, hogy fogadalmat tegyenek a kis falu érintetlen legelői és tiszta levegője közepette.

Az olajfaligetekkel, szőlőültetvényekkel és eperfákkal tarkított zöld dombokra néző Petritoli kiemelkedő kilátást nyújt az Adriai-tenger partjára.

Ami a helyi specialitásokat illeti, a kézzel készített moccolotti (közismertebb nevén rigatoni) sűrű húsmártással és pecorino juhsajttal kihagyhatatlan fogás.