Légiutas-kísérő egy repülőn ételkocsival

Te is leveszed a cipőd repülős utazáskor? Ezért ne tedd többé!

Egy légiutas-kísérő három tanácsot osztott meg TikTok-oldalán, amik a repülés utazáshoz jól jöhetnek. Köztük azt is, hogy miért ne vegyük le soha a cipőnket a gépen!


Cierra Mistt légiutas-kísérő küldetése, hogy a TikTok-on edukálja és felvilágosítsa a repülővel utazó turistákat néhány roppant fontos kimondatlan szabályra.

Cierra a videójában 3 fontos dolgot osztott meg a nézőivel. Az első, amit tanácsol az utazni vágyóknak az, hogy mindig gondoskodjanak arról, hogy legyen náluk saját rágcsálnivaló és innivaló, mielőtt a gépre szállnának.

Ez azért fontos különösen, mert sose lehet tudni, hogy mikor lesz késés, vagy bármilyen ok miatt kényszerleszállás, amikor a légiutas-kísérők nem adhatnak se ételt se italt az utasoknak és a mosdót is lezárva tartják.

A második tanácsa Cierrának az volt, hogy mindig menjünk el még egyszer utoljára mosdóba, mielőtt gépre szállnánk, ugyanis a gépen már csak akkor használhatjuk, ha felszálltunk. Az pedig sok esetben csúszással történik meg.

A stewardess utolsó tanácsa pedig az volt, hogy soha ne menjünk zokniban vagy mezítláb mosdóba a gépen, de ha lehet, egyáltalán ne is vegyük le a cipőnket. Egyrészt azért, mert más cipőben van a gépen és így rengeteg kosz és baktérium lehet a talajon, amiket mi szépen összeszedünk a zokninkkal. Másrészt a mosdóban a padlón, amit látunk nedvességet, az bizony nem víz. Cierra elárulta, hogy a mosdókat szinte soha nem takarítják a repülés közben csak akkor, ha már nagyon rossz az állapota.

Nyitókép: Shutterstock

(Express)