A Rex kutyaotthon menhely kutyája

Rex Kutyaotthon Alapítvány – Adj 1% esélyt!

A Rex Kutyaotthon Alapítvány hazánk egyik legrégebbi állatvédő szervezete. Bár a hétköznapokban az elhagyott, bajba jutott állatok sorsának megmentéséért küzdenek, hosszú távú céljuk a felelős állattartási kultúra népszerűsítése.


Segítségükkel a tavalyi évben több száz állat kapott új esélyt! Közel 200 kutyát, 150 macskát és 50 egyéb állatot fogadtak be menhelyünkre. Sikeresen örökbe adtak 179 kutyát, 113 macskát, akik így már családban élhetnek.

Az állatmentés mellett a jövő generációknak is értéket szeretnének teremteni. Hisznek abban, hogy a szemléletformálást már gyerekkorban el kell kezdeni, amelynek eredményeként a felnövekvő nemzedék felelős, tudatos állattartóvá válik majd.

Ennek szellemében működtetik és fejlesztik folyamatosan a Rex Állatszigetet, amely az ott működő állatmenhely, minifarm, vízivilág és vadudvar révén nem csak az árva állatok gondozásának, hanem számos gyermek és családi programnak ad teret.

Évente több ezer gyermek vesz részt csoportos foglalkozásaikon, táboraikban, tematikus programjaikon. A hatalmas igényre való tekintettel egyre több felvilágosító előadásra van szükség, egyre nagyobb az érdeklődés szemléletformáló tevékenységek iránt. Éppen ezért 2 évvel ezelőtt elkezdődött a Felelős Állattartás Háza megépítése, amely jelenleg félkész állapotnál tart. Itt majd hamarosan lehetőség nyílik a családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül megismerni a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

Sajnos a nehéz gazdasági helyzet következményeit a Rex Alapítvány is tapasztalja, ezért jövedelemadó 1%-ának felajánlását, illetve bárminemű anyagi vagy tárgyi adományt hálás köszönettel fogadnak, hogy folytathassák a 32 éve tartó missziójukat.

Dr. Király Péter a Rex alapítvány alapítója elmondta, hogy támogatók nélkül elképzelhetetlen lett volna idáig eljutniuk.

„Nekünk az 1% felajánlása, vagy egyéb önzetlen segítség nem csupán anyagi erőforrást jelent, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén.”

A Rex Alapítvány csapata azért dolgozik, hogy minél több állat életét megmenthessék. Az elmúlt három évtizedben közel 16.000 kutyát és macskát adtunk örökbe, és több mint 18.000 állat ivartalanítását támogattuk.


Kérjük támogassa Ön is adója 1%-ával, vagy önkéntes munkájával a Rex Kutyaotthon Alapítványt!

Adószámuk: 18015676-1-41 Bankszámlaszámuk: 10402283-22802398-00000000

Önzetlen segítségét szívből köszönjük a megmentett négylábúak nevében is!

A Rex Alapítványról és az aktuális programokról bővebb információt talál a rex.hu honlapon.

Elérhetőségek: 1048 Budapest, Óceánárok utca 33.,

Tel.: 061 230 4080,

Email: rexiroda@rex.hu

(X)

Nyitókép: Instagram