Boros poharak koccintás

Rooftop bár & étterem - ha borozni szeretnél a fővárosban

Budapest. A város, ahol a borozás nem csupán egyszerű italozás, hanem egy életérzés. A magyar fővárosban számos lehetőség kínálkozik arra, hogy megkóstoljuk a hazai és nemzetközi borokat, miközben élvezzük a borozók nyújtotta különleges hangulatot.


De milyen helyeket látogassunk meg Budapesten? Íme néhány ötlet, amit érdemes szemügyre venni, ha borozni szeretnél a fővárosban!

Várnak a rooftop éttermek!

Egy rooftop bar Budapest szívében már önmagában is felejthetetlen élményt nyújt. Így ha szeretnénk egy csodálatos estét eltölteni Budapest felett, miközben gyönyörködünk a panorámában és kortyolgatjuk a bort, akkor érdemes beírni a keresőbe, hogy rooftop wine bar budapest.

A találatok között olyan tetőtéri bárokat fogunk találni, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Vannak olyanok is köztük, amelyek kifejezetten borra specializálódtak. A Hotel Rum tetején található SOLID például több mint száz tételes borsorral, reggelivel, brunch-csal és vacsorával várja vendégeit.

Menj el egy klasszikus borbárba!

A borbár koncepciója egy olyan helyet takar, ahol a kitűnő borok mellé finom falatokat is kaphatsz. Mivel ezek a helyek időről időre tartanak borral kapcsolatos rendezvényeket, könnyen előfordulhat, hogy híres borászokkal és szomeliékkel is összefutsz majd.

A borbárok között vannak elegánsabb és lazább helyek is, azonban az közös bennük, hogy széles választékot kínálnak a borokból, és hogy szakértői segítséget nyújtanak a választásban.

Ülj ki a város legszebb pontjára!

A teljes élményhez semmi más nem kell, csak jó társaság, egy palack minőségi bor és egy szép helyszín. Éppen ezért az elegáns bárok és a különleges ételek helyett sokszor az is elég, ha ellátogatsz egy borszaküzletbe.

Budapesten számos vinotéka működik, ahol hazai- és nemzetközi borok óriási kínálatából válogathatsz. Az ilyen típusú üzletekben hozzáértő segítséget kapsz a választáshoz, így már csak azon kell gondolkozni, hogy a város melyik gyönyörű pontján üljetek ki egy padra borozni!

(X)