Gianni Versace New York-i villája

Gianni Versace New York-i villája 70 millió dollárért került piacra — Nézd meg a hihetetlen fotókat!

A manhattani ingatlanpiac házcsodái között rengeteg különleges villa és kúria található, melyektől elakad a szavunk. Nemrég a néhai tervező, Gianni Versace egykori háza került eladásra, az épület pedig könnyedén az egyik legpazarabb, amit valaha láttunk.


Versace 1995-ben vásárolta az épületet, majd a jellegzetes, olasz barokk ihletésű stílusával ruházta fel azt. Ennek ellenére az ingatlan már az 1950-es évek óta kiemelt fontosságú a környéken, így a monumentális, egyben régies hatást igyekeztek megőrizni a renoválások során.

Gianni Versace New York-i vill\u00e1ja

Fotó: Travis Mark for Sotheby’s International Realty

Az elegáns, hatemeletes, mészkőből épült kúria Manhattan Upper East Side-jának egyik csendes utcájában, az Ötödik és a Madison sugárút között található. A hét hálószobás, ugyanennyi fürdőszobás és három félfürdőszobával rendelkező házban öt kandalló, lift, pavilon, tetőterasz, tágas kert, játékszoba és marokkói stílusú médiaszoba található. Mindez csupán a kezdet.

Az előszobában egy kosztümös filmbe illő körlépcső üdvözli a látogatókat, a kertre néző erkély pedig rengeteg fényt enged az épület adott részébe. A kézzel festett vászonfalakkal burkolt látványos étkező közvetlenül az udvarra nyílik, így tökéletes a vendégek szórakoztatására és a nagy partikhoz is. A harmadik emeleten található nappaliban festett mennyezet, valamint restaurált, 19. századi panelek találhatók, melyeket egyenesen a firenzei palotából vitettek oda.

Gianni Versace New York-i vill\u00e1ja

Fotó: Travis Mark for Sotheby’s International Realty

A házigazda lakosztálya mellett egy túlméretezett, wellnessrészlegnek is nevezhető fürdőszoba van, arany díszlécekkel, ión ihletésű oszlopokkal, márvány jacuzzival, gőzfürdővel és dupla mosdókagylóval ellátva. A legfelső szint egy második konyhát tartogat, valamint a berendezés egy szabadidőszobának ideális. A tetőtéren tökéletesen felszerelt teraszt építettek ki a pompázatos kilátás élvezéséhez

A kúria jelenleg 70 millió dollárért van a piacon, vagyis nagyjából 25,3 milliárd forintért, bár mondani sem kell, hogy ilyen adottságokkal, az árba beletartozó méregdrága bútorzattal és Gianni Versace emléke miatt nem sokáig marad az eladócímke a postaládán.