Ryanair Boeing 737 MAX 8-200 REG 9H-VUV

Két budapesti járatát is törölte a Ryanair

A légitársaság váratlanul törölt két útvonalat, amikre még lehet jegyeket venni.


Göteborgba és az angliai East Midlands-be tartó járatát is törli a Ryanair novembertől. Előbbi nagyobb problémát jelenthet a budapesti utasok számára, mivel megszűnésével novembertől egyik légitársasággal sem lehet majd közvetlenül eljutni a városba, számol be róla a Drive magazin.

East Midlands-be eddig is csak a Ryanair indított járatokat, novembertől a Nottingham és Birmingham között található repülőtérre is csak átszállással juthatnak el az utasok.

A vállalatot jól ismerők szerint a légitársaságra nem jellemző, hogy a téli vagy nyári menetrend meghirdetése után törölné valamelyik járatát, a bennfentesek szerint ez inkább a Wizzair-re jellemző.

A Ryanairnél nem először fordul elő azonban, hogy az adott szezonra nem hirdetett meg járatokat (például Rimini, Poznan vagy Bournemouth esetében), de ez nagyban különbözik attól, amikor egy, már menetrenddel rendelkező desztináció egyik pillanatról a másikra csak úgy megszűnik.

Egyelőre az nem tisztázott, hogy a változás csak az idei szezonra vonatkozik-e és 2024-ben ismét visszatérnek a fent említett járatok.

Nyitókép: Shutterstock