Ryanair Boeing 737-8AS felszállás közben

Népszerű úti célja járatait törli a Ryanair

A probléma az Olaszországba és Olaszországból utazó utasokat érinti.

A Ryanair figyelmeztetést adott ki, miután az olaszországi sztrájkok miatt kénytelen volt törölni járatait. A légitársaság közölte, hogy a munkabeszüntetés miatt törölnie kellett néhány Olaszországba tartó és onnan induló járatot, számol be róla az Express.

„A 2023. június 20-i olaszországi kezelősztrájk miatt a Ryanair sajnálattal tájékoztatja ügyfeleit, hogy június 20-án, kedden kénytelen törölni néhány Olaszországba induló és onnan induló járatot”

– olvasható a légitársaság honlapján.

A Ryanair összes érintett ügyfelet sms-ben vagy e-mailben értesíti, emellett közölte, hogy minden ügyfélnek a weboldalán vagy az alkalmazáson kell ellenőriznie járatának státuszát.

A légitársaság közleményében hozzátette, hogy őszintén elnézést kérünk ügyfeleiktől minden kellemetlenségért, amelyet az olasz légiutas-kiszolgálók sztrájkja okozott, és amelyre nincs ráhatásuk.

Olaszországban a dolgozók a bérezés és a munkakörülmények miatt sztrájkolnak a 24 órás akció keretében, amely várhatóan több légitársaságot is érint. A légiforgalmi irányító személyzet és a poggyászkezelők több olasz repülőtéren is részt vesznek az akcióban.

A légiforgalmi irányítók országos sztrájkot terveznek, míg a genovai repülőtér földi kiszolgálói és a milánói Malpensa repülőtér biztonsági személyzete szintén csatlakozik az akcióhoz.

A földi kiszolgáló személyzet több olasz repülőtéren is részt vesz az akcióban, a nap négy órájában.

Érintett repülőterek:

  • Alghero
  • Firenze
  • Milánó-Malpensai repülőtér
  • Nápoly
  • Pisa
  • Róma

Az intézkedés más, Olaszországba és onnan közlekedő légitársaságokat is érinthet, ezért az utasoknak érdemes tájékozódniuk, mielőtt elindulnak a repülőtérre.

Franciaországban is sztrájkok vannak folyamatban az ország nyugdíjreformja miatt, és Spanyolországban szintén sztrájkokkal kell szembenézniük a turistáknak.

Nyitókép: Shutterstock