Szállodai szoba két ággyal

Lefekvés előtt mindig ellenőrizd ezt a szállodai szobádban

Egy légiutas-kísérő elmondta, mire kell mindig odafigyelni esténként.

A jelenleg Dublinban dolgozó Miguel Muñoz légiutas-kísérő az Express-nek beszélt arról, hogy a turistáknak mindig ellenőrizniük kell a minibárt, amint bejelentkeznek egy szállodai szobába.

Ezzel elkerülhetőek a pluszköltségek, mivel a takarító személyzet minden reggel ellenőrzi a minibárt, hogy számon tartsa a vendégek által elfogyasztott italokat és rágcsálnivalókat.

„Mindig megnézem, mi van a minibárban, mielőtt lefekszem első nap. Fontos meggyőződni arról, hogy tele van-e, és nem hiányzik-e semmi, mert a takarítók reggel ellenőrzik, és ami hiányzik, azt hozzáadják a számlához.”

Általában minden szállodai szobában megtalálható a minibár menüje, ezért az utazóknak azt tanácsolják, győződjenek meg arról, hogy minden felsorolt ital és rágcsálnivaló benne van-e, és hogy semmit sem nyitottak-e ki vagy rongáltak meg.

A Zest Car Rental autókölcsönző utazási szakértői nemrégiben figyelmeztetést adtak ki ezzel kapcsolatban és ők is arra kérték a vendégeket, hogy mindig ellenőrizzék a szállodai extrákat.

„Sok utazót értek már tetten ilyenekkel. A minibárban található tételekért felszámított pótdíjakat világossá kellene tenni, de ez nem mindig van így. Már az is lehet, hogy csak egy tárgy kivétele a hűtőszekrényből díjat von maga után, anélkül, hogy azt el is fogyasztották volna. Ezeknek a tételeknek gyakran megemelt díjai vannak, hogy fedezzék a kényelmet, amiért a szobában vannak. Ezek elkerülhetők, ha egyszerűen csak kiugrik, és elhozza a helyi boltból, amire szüksége van. Egyes szállodákban a palackozott víz vagy üdítőitalok ingyenesen szerepelhetnek az árak között, de mindig ellenőrizze”

– olvasható a közleményükben.

De honnan tudja a szállodai személyzet, ha a vendégek elvesznek valamit? A New York-i Hotel Chantelle szállodai szakértői elárulták, hogy a minibár használatának nyomon követésére többféle módszerük is van, többek között a napi leltározás, a vizuális és a kézi ellenőrzés.

Az egyik gyakori megközelítés a kézi és vizuális ellenőrzés. A szállodai személyzet gyakran rendszeresen ellenőrzi a minibár területét, hogy megbizonyosodjon arról, minden tétel elszámolásra került-e. Ezek az ellenőrzések magukban foglalják a tételek fizikai vizsgálatát és összehasonlítását a leltárlistával.

Hozzátették, hogy egyes szállodákban a minibárban lévő tételeket mérlegelik. Minden egyes tételhez meghatározott súlyt rendelnek, és ha a súly csökken, az azt jelzi, hogy az adott tétel elfogyott. Ez a módszer lehetővé teszi a szállodák számára, hogy pontosan nyomon kövessék a minibár tételek felhasználását, és azonosítsák az esetleges eltéréseket.

A szakértők azt tanácsolják, hogy ha bármi gyanúsat észlelünk, azonnal értesítsük a recepciót. Azzal, hogy érkezéskor dokumentáljuk a minibár tárgyainak állapotát, megvédhetjük magunkat attól, hogy tévesen vádoljanak meg azzal, hogy elvettünk valamit.

Nyitókép: Shutterstock