Julianne Moore a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén 2022. szeptember 10-én Velencében, Olaszországban

Julianne Moore elárulja szépségének és kultikus megjelenésének titkát

A színésznő és Hourglass-nagykövet elárulta legnagyobb szépségápolási bánatát, korai sminkkísérletezéseit és azt, hogyan változott a szépségipar karrierje során.

Karrierje során egy színész órák hosszat tölthet a sminkszéken, hogy átváltozzon karakterévé vagy felkészüljön a vörös szőnyeges megjelenésre. Közel négy évtizednyi karrierrel a háta mögött Julianne Moore elég jól tudja ezt. Bár azt hihetnénk, hogy ez tette őt a kozmetikumok szakértőjévé, állítása szerint épp ellenkezőleg.

„Ők művészek, ők olyan dolgokra lesznek képesek, amikre te nem vagy képes, de azért tanulsz. Tanulsz az árnyalatokról és tanulsz az alkalmazásról. Kialakul a szemed, így egy kicsit jobb leszel. De ők jobbak, mint mi”

– nyilatkozta a sminkmesterekről a Dazed-nek, mely annak apropójából készített interjút a színésznővel, hogy az Hourglass szépségmárka felkérte, szerepeljen új rúzs-kampányában.

Az interjúban Moore többek között arról beszélt, mit jelent számára a sminkelés, milyen termékeket szeret használni és korábban hogy állt a szépségápoláshoz. Kiderült, hogy a vörös rúzs nagy kedvence, melyet biztos, hogy felken magára, ha ideges vagy egy fontos megbeszélés előtt áll, mert ez belső magabiztosságot ad.

„Amikor élénk színt viselsz, vagy amikor ilyen módon hívod fel magadra a figyelmet, azt mondod, hogy „figyeljetek, nézzetek rám, összeszedett vagyok, kifinomultnak, profinak és vonzónak érzem magam”, igaz? Szerintem a sminket, a ruhákat és mindezeket a dolgokat, amiket magunkkal csinálunk, jelzésekként használjuk, hogy elmondjuk a világnak, hogyan akarjuk, hogy lássanak minket, vagy hogyan érezzük magunkat. Szóval, ebben az értelemben szerintem ez nagyon érdekes, és szerintem jó, hogy az embereknek van egy olyan eszközük, ami által jól érzik magukat a bőrükben.”

Arra a kérdésre, van-e olyan smink vagy szépségápolási módszer, amit megbánt, a színésznő elmondta, hogy rengeteg ilyen van, többek között az, hogy kiszedte a szemöldökét.

„Nagyon furcsán állok a szemöldökömmel, mert először is, az évek során teljesen tönkretettem őket. Egyszerűen borzalmasak, mert onnantól kezdve, hogy meg tudtam fogni a csipeszt, szedegettem őket, aztán hagytam, hogy visszanőjenek, aztán megint vékony szemöldök lett belőlük. Most már szörnyűek, ezért megnéztem, hogyan lehet kitölteni őket, és amikor az emberek nagyon sötétre festik, akkor szörnyen néznek ki.”

Moore arról is beszélt, hogyan változott a kapcsolata a sminkkel az évek során. Elmondása szerint ma többet tud róla, és kevésbé függ tőle.

„Vannak pillanatok, amikor sminket akarok viselni, és egy bizonyos módon akarok kinézni, és teszek érte némi erőfeszítést. Van, amikor nem érzem, hogy így akarom magam bemutatni, és csak egy kicsit használok belőle, vagy egyáltalán nem. Szerintem az a jó a szépségiparban, hogy az ember úgy érzi, hogy van választási lehetősége. Nem érzed úgy, hogy ez egy követelmény: ez az elképzelés, hogy ahhoz, hogy teljesen felöltözz, teljesen ki kell sminkelned magad. A sminket eszközként használod, és ez csak arról szól, hogyan fejezed ki magad. Ez nem követelmény. Ez olyasvalami, amit magadért teszel, hogy egy bizonyos módon érezd magad.”