szobaszerviz rendelés a szállodai szobában, hús, sült burgonya, bor

Egy kis olvadt jégkrémet? − a 10 legfurcsább szobaszerviz rendelés a szállodákban

Olvadt jégkrém, diétás víz, pattogatott kagyló. Mielőtt meglepődnél, ezek mind olyan dolgok, amelyeket a vendégek már megpróbáltak a szállodai szobaszervizből rendelni.


A Hotels.com első Szobaszerviz riport című kiadványa a vendégek legszokatlanabb kéréseit mutatja be, amelyeket a szállodai személyzet tagjai osztottak meg. A platform 10 ország 473 szállodáját kérdezte ki áprilisban, hogy felmérje, milyen a szobai étkezés helyzete manapság.

A 10 legfurcsább kérés listáján szerepel többek között forralt palackozott víz és egy olyan hal is, amelyet egy vendég fogott, és azt szerette volna, hogy főzzék meg neki.

​Íme a felmérés teljes listája:

  • Diétás víz
  • Olvadt jégkrém
  • Gömbhal
  • Forralt palackozott víz
  • Főtt hal, amit a vendég fogott
  • Pattogatott szívkagyló
  • Tojásfehérje nélküli rántotta
  • Rizses tál egy kutyának
  • Szarvasmarha
  • Shakshuka tojás nélkül

A furcsa kéréseken túlmutatva a jelentés szerint a hamburger a legnépszerűbb szobaszerviz rendelés, mind az Egyesült Államokban, mind a felmérésben szereplő összes többi országban.

hamburger \u00e9s s\u00fclt burgonya

Fotó: Unsplash

Akár egy kényeztető pillanatról van szó, akár egy hosszú városnéző nap után elengedhetetlenül szükséges, a szobaszerviz különleges helyet foglal el a szállodai vendégek szívében és gyomrában. Van egyfajta kényelem a szobában étkezésben, valószínűleg ezért is vezetik a hamburgerek a legnépszerűbb szobaszerviz rendelések listáját

írtaMelanie Fish, a Hotels.com szóvivője a HuffPostnak.

A jelentés megjegyzi, hogy az amerikai szállodák 45%-a szerint a szobaszerviz iránti kereslet növekszik, 27%-uk pedig azt állítja, hogy a vendégek többet költenek a szolgáltatásra. A Hotels.com kiemelte azokat a szálláshelyeket, amelyek mindent megtesznek a szobai szolgáltatásért.

Ám a szobaszerviz nem csak a hamburgerekről szól. Néhány szálloda még magasabb szintre lép a nem ételekkel kapcsolatos szobaszerviz-ajánlatokkal, mint például a The Milestone Hotel Londonban, ahol a vendégek a Royal Philharmonic Orchestra szoba koncertjével kényeztethetik magukat. Az ohiói DogHouse Columbus Hotelben pedig a szobai sörcsapok és a fürdőszobában található mini hűtőszekrény „zuhanyzó sörrel" van feltöltve.

A houstoni The Post Oak Hotel 1600 dolláros (550 ezer forintos) „Black Gold Burger"-t árul, amely fél kiló wagyu marhahúsból, sült libamájból és fekete szarvasgombából készül, kaviárral átitatott fekete és 24 karátos arany briós zsemlében.

Nyitókép: Unsplash