Egy hátitáskás túrázó a térképét nézi a havas táj előtt

4 lehengerlő úti cél szezon utáni síelőknek és tél végi utazóknak

A télnek már nemsokára vége és kezdhetjük a tavaszi, illetve a nyári utazások megtervezését. De még ne siessünk annyira! Csak hónapok múlva lesz ismét alkalmas idő arra, hogy kihasználjuk a hidegebb időszak lehetőségeit. Alábbi cikkünkbe éppen ezért összeírtunk néhány lehetséges úti célt.


1. Utazz el Porto városába!

Portugália második legjellegzetesebb városa évszázadokkal repít vissza a történelembe. Építészete és kulturális élete magával ragadó élményt biztosít a tél végi napokban is, ami pedig még csalogatóbbá teszi a környéket, az az ára.

Porto az egyik legolcsóbb város Európában, így különösebb túlgondolás nélkül be lehet ülni egy jó étterembe, vagy esetleg egy csésze kávéra. A város a Douro folyó mentén fekszik, a víz felett pedig ott magasodik a Luís I Bridge, a környék egyik legnagyobb látványossága. A téli városnézések egyik legnagyobb előnye, hogy a környék turisták tömege nélkül felfedezhető. Se sorok, se tömeg, se fotózás közben rossz helyen sétáló emberek.

2. Európán kívüli élményhez látogass el Marokkóba!

Amennyiben Európán kívülre utaznál legszívesebben a rendelkezésre álló idődben, akkor jó szívvel tudjuk ajánlani ezt az észak-afrikai országot. Legfőbb előnye, hogy az itthoni hideggel szemben egy kellemes átlag hőmérsékletet nyújt. Ez az enyhe időjárás megfelelő körülményeket nyújt többek között a Szahara felfedezésére is. Az év többi részében a forróság elrontja az élményt, így talán ekkor ajánlatos felvenni a programok listájára.

3. Családi síeléshez a szezon végén: a norvég Geilo vagy Vossevangen

S\u00edel\u0151k

Fotó: Unsplash/Banff Sunshine Village

Norvégia hosszabb ideig megőrzi a havas lejtőket a késői síelők számára. Nem mindenki szereti főszezonban kiélvezni a téli sportokat, mivel rengetegen csúsznak akkor a pályákon. Gielo és Vossevangen síparadicsomai pontosan nekik nyújtanak ideális környezetet. A szolgáltatások miatt családok számára is ideálisak.

4. A táj miatt: Olaszország, Dolomitok

Végezetül pedig az Olaszországban található Dolomitokat szeretnénk ajánlani. Bár minden üdülőhely és síterep gyönyörű tájakkal rendelkezik, a Dolomitok valahogy mégis kiemelkedik a listából. A Superski területén például a Sella group hegyvonulatra lehet rálátni siklás közben. A környék az éttermeiről is nevezetes, de a történelemrajongók is megtalálhatják a nekik tetsző látványosságokat. A második világháború lövészárkait például síléceken lehet bejárni.

Nyitókép: Shutterstock