Egy teve a sivatagban

Szaúd-Arábiában luxushotelt üzemeltetnek – TEVÉKNEK!

A világ túlnyomó részén kutyáknak és macskáknak kedvesednek az emberek, Szaúd-Arábiában viszont a tevékkel bánnak királyok módjára. Szépségversenyeket és fesztiválokat rendeznek a faj rajongói, állataik pedig egy 120 szobás luxusszállodában pihenhetnek a rendezvények ideje alatt, napi 40 ezer forintért.


Ezek a nemes állatok az ottani kultúra szerint megérdemlik a gondoskodást és a kifogásolhatatlan kényelmet. Ezért se meglepő, hogy egy hatalmas komplexumot kizárólag az ő kényeztetésükre rendeztek be. A szálloda a The Tatman nevet viseli, ami magyarra fordítva „nyugodt pihenést” jelent. Ezek a szerencsés tevék éjszakánként 400 riyalért szállhatnak meg, ami átszámítva nagyjából 41 ezer forintnak felel meg.

A költségbe kétfekvőhelyes, szabatéri lakosztályok tartoznak, amelyek mindegyike műanyag tartályokkal van felszerelve a víz és a takarmány adagolásához. Mindemellett a dolgozók ápolják, meleg tejjel kínálják és védelmezik vendégeiket. A tevéket megnyírják és kicsinosítják, hogy a legjobb formájukat hozzák az esetleges szépségversenyeken. Ilyeneket a minden évben megrendezett fesztiválon szoktak tartani, amire világszinten utaznak tevetulajdonosok. Többek között az Egyesült Államokból, a Közel-Keletről, Oroszországból és Franciaországból is érkeznek érdeklődők.

Az értékelések előtt minden állatot megvizsgálnak, hogy használtak-e esetükben botoxos beavatkozást, ami azonnali kizárással jár. A zsűri olyan külső tulajdonságaik alapján értékeli a tevéket, mint az ajkuk, a nyakuk, a púpjuk és a színük.

A fesztivál ideje alatt a Tatman hotel 2 millió dollárt keres, köszönhetően a mély zsebű szaúdi rajongóknak, akik szemrebbenés nélkül több százezer dollárt költenek tevékre az év minden napján. A lakosztályokban természetesen fűtőberendezéssel is óvják a versenyzők egészségét, de a kiköltözés — mint a legtöbb szállodában — másnap 12:30-kor esedékes.