Thaiföld, Buddha-szobor

Akár 10 év börtönt is kaphatunk, ha nem figyelünk erre a szabályra Thaiföldön

A Thaiföldre utazó turistákat figyelmeztették, hogy akár 10 év börtönbüntetésre is számíthatnak, ha egy ártatlannak tűnő dolgot magukkal visznek.


Ha Thaiföldön 120 játékkártyával nyaralsz, a hatóságok akár büntetőjogi felelősségre is vonhatnak. Az évtizedes törvény kimondja, hogy ha egy több mint kétszeres méretű kártyacsomagot nem regisztráltatsz be a kormányhivatalnál, akkor akár 10 évre rács mögé kerülhetsz. Thaiföldön ugyanis szigorú szerencsejáték-ellenes törvények vannak érvényben: a korrupció és a bűnözés visszaszorítása érdekében a szerencsejáték szinte minden formája tilos.

Gavin Lapidus, az eShores utazási iroda cégigazgatója elmondta:

Nagyon fontos, hogy az utazók tisztában legyenek a helyi törvényekkel és szokásokkal, mivel a célországok szabályai eltérőek lehetnek a sajátjukétól. Gyakran korlátozások vannak arra vonatkozóan is, hogy milyen gyógyszereket lehet bevinni az országba, egyedi vezetési törvények, eltérő irányelvek a nemek és a szexualitás tekintetében, valamint számtalan más helyi szabály.

2016-ban a thaiföldi üdülővárosban, Pattayában például letartóztattak egy csoport idősebb bridzsjátékost. A csoportot, amelyben 32 külföldi volt, egy szerencsejáték-ellenes razzia során regisztrálatlan kártyákkal való játékon kapták. Hiába ragaszkodtak ahhoz, hogy nem pénzért, hanem szórakozásból játszottak. Az incidens miatt a thaiföldi bridzsliga elnöke kénytelen volt Pattayára repülni, hogy elmagyarázza a rendőrségnek, hogyan játsszák a játékot.

egy n\u0151 \u00e1tkel az \u00fattesten, ahol nincs zebra

Fotó: Shutterstock

A thaiföldi bizarr kártyaellenes törvényen kívül öt további olyan furcsa külföldi törvényt is mutatunk, amelyek könnyen kifoghatnak a gondtalan nyaralókon.

Németország

Bár nagy kísértést jelenthet, hogy átrobogj az úttesten, ha túl sokáig kell várni, hogy a közlekedési lámpa zöldre váltson, Németországban ezt úgy hívják, hogy „jaywalking", és 5-10 euró közötti pénzbírságra számíthatsz.

Olaszország

A Velencébe látogató nyaralók tudják, hogy a város tereit gyakran ellepik a galambok, olyannyira, hogy a velencei törvényhozók törvényen kívül helyezték a madarak etetését. Akit rajtakapnak akár 700 eurós bírsággal is sújthatják.

Görögország

Érdemes átgondolnod a lábbeli kiválasztását, a görög hatóságok ugyanis 2009-ben a Parthenon és az Akropolisz előtt is betiltották a magas sarkú cipők viselését, hogy nehogy megrongálódjanak a műemlékek.

Barbados

A civilek által viselt álcázó ruházatot Barbadoson betiltották, mert a kormány nem akarja, hogy a lakosság összetévesszen valakit a katonákkal vagy a rendőrséggel.

Srí Lanka

Ha legközelebb Srí Lankán jársz, kerüld el a Buddha-szoborral való szelfizést, mert ez a cselekedet törvényen kívül van helyezve.


Forrás: The Sun

Nyitókép: Shutterstock