Dolgozó nő a földön ülve gépel, macska fekszik mellette

Hogyan képezzük át magunkat és nyissunk új kapukat a karrierben? Tippek és ötletek a Jooble-től

A változás és az életünk átalakítása számos izgalmas lehetőséget rejthet magában. Bátor lépés, amikor eltervezzük, hogy átképezzük magunkat szakmailag és új karrierbe vágunk. Ebben a változtatásban segít a Jooble álláskereső portál néhány ötlettel.


Az életünk gyakran egy dinamikus folyamatnak mondható, aminek a változás egy elengedhetetlen része. Ahhoz, hogy fejlődjünk és ezáltal boldogabbak legyünk, időnként szükségünk van egy kis módosításra: az átalakulás lehetőséget ad arra, hogy kitörjünk a megszokott rutinból, új dolgokat tapasztaljunk meg és új perspektívákat nyissunk meg az életünkben. A Jooble álláskereső portál is erre hívja fel a figyelmet: a megpályázható állás Szekszárd megyéből mindenki számára elérhető lehetőségeket kínál, de ez igaz az ország bármely területére.

A Jooble álláskereső weboldal feladata, hogy az online térben megjelent álláshirdetéseket egy helyre összegyűjtse, és kényelmes keresési lehetőségeket nyújtson az olvasóknak. Így kialakította a helyhez kötött keresési típust is, aminek köszönhetően különböző településeket, megyéket és külföldi állásokat célozhatunk meg. Ez kiváló alkalom arra, hogy időt spóroljunk meg az új munka keresése során. Azonban ne szaladjunk ennyire a cél felé... A sikerig vezető út türelmet, szorgalmat és precizitást igényel - ezért kezdjük is el megfelelően tervezni a jövőt!

A cikkben a Jooble tippjeit fogjuk megosztani, amelyek a szakmabeli változást könnyíthetik meg.

Jooble: mikor és hogyan változtatunk karriert?

Az élet új lehetőségeket és kihívásokat teremt nap mint nap, amelyek segítenek bővíteni a képességeinket és készségeinket. Új környezetben és új helyzetekben olyan kihívásokkal találkozhatunk, amelyek által fejlődhetünk, önbizalmunk a sikeres feladatok teljesítésekor meglehetősen növekedhet, és ezekkel a tettekkel kiléphetünk a komfortzónánkból. Ez a fejlődés hosszú távon meghatározó lehet az életminőségünk és a boldogságunk szempontjából egyaránt.

Az egyik legfontosabb terület, ahol a változás kifejezetten pozitív hatással lehet az életünkre, az bizony karrierünk. Ha egyfajta elégedetlenséget vagy kimerültséget érzünk a jelenlegi munkahelyünkön, vagy szeretnénk más kihívások elé nézni és munkát keresni, az új karriercél kialakítása lehetőséget ad arra, hogy teljesítsük rég dédelgetett vágyainkat, elérjük azokat a kitűzéseket, amelyekre eddig nem volt időnk vagy esélyünk.

A Jooble álláskereső weboldal azt ajánlja, hogy új munka keresésekor igyekezzünk megbízható webes felületeket használni, hiszen napjainkban sok lehet az átverés és a csalás. A Jooble a legújabb és legtöbb kínálatot tárja elénk: a főváros környékén élők szerencséseknek mondhatók, hiszen többek között az állás Pest megye részkategória az, amely a legtöbb álláshirdetést tartalmazza és a leggyakrabban frissül új ajánlatokkal.

Az új célok meghatározásának fontossága

A karrierbeli elképzelések meghatározásakor az első lépés az önismeret és saját érdeklődési kör feltérképezése. Gondoljunk vissza azokra a tevékenységekre, amelyeket élvezünk, és amelyekkel szívesen foglalkoznánk hivatásosan is. Azonosítsuk és nevezzük meg pontosan azokat a munkaterületeket, amelyek felkeltették már az érdeklődésünket valamikor, csak nem volt elég bátorságunk foglalkozni vele. Ezek lehetnek hobbik, kreatív tevékenységek vagy bármilyen munkával kapcsolatos dolgok.

Munkaválasztás során vizsgáljuk meg a készségeinket és erősségeinket. Miben vagyunk igazán tehetségesek? Milyen készségekkel rendelkezünk, amelyekből pénzt is lehetne gyarapítani?

Nem győzzük ismételni: legyenek céljaink! Akár rövid, akár hosszú távú célok, fontos, hogy legyenek reálisak és egyszerűen csak legyenek! Dolgozzunk a részleteken, eszeljünk ki egy saját stratégiát, vessük papírra, gépeljük, rajzoljuk le - bármi, ami jól esik, azonban mindenképp jegyzeteljünk valamilyen formában! A sok gondolat mellett egy-egy jó ötlet könnyen feledésbe merülhet.

Irány a tettek mezeje - a cél szentesíti az eszközt

Miután meghatároztuk az érdeklődési területeket és a pontosabb célokat, kezdjünk el kutatni a következők iránt:

  • fedezzük fel a potenciális lehetőségeket,
  • gyűjtsünk információkat,
  • ismerkedjünk meg az elérhető iparágakkal, a megpályázható munkakörökkel vagy az elvárt készségekkel.

Vizsgáljuk meg, hogy milyen képzések, tanfolyamok, diplomák vagy egyéb tanulási módszerek állnak rendelkezésünkre. Járjunk utána az egyes a képzési programok minőségének, hozzáférhetőségének, stb. Ilyenkor gondoljunk a tanulási stílusunkra is, vagyis emlékezzünk vissza arra, milyen környezetben tudjuk a legjobban elsajátítani az új ismereteket, mennyit tudunk szánni a képzésre és milyen módon tudjuk azt finanszírozni. Sokszor egy-egy kurzus sokkal többe kerül, mint amennyi a szakmai értéke. Érdemes ezeket a kérdéseket nagyon alaposan átgondolni.

A cikkben felsoroltak mindegyike nagyon fontos lépés, hiszen többek között ez a néhány dolog lehet az alapja egy új sikeres karrierlehetőségnek! Amikor elhatározzuk, hogy átképezzük magunkat és új távlatokat nyitunk, számos előnyt élvezhetünk majd a jövőben. Azonban mindenekelőtt keményen és becsületesen kell dolgozni: a megfelelő önismeret és az egyéni célok meghatározása segít abban, hogy megtaláljuk azokat az érdeklődési területeket, amelyek valóban inspirálnak!

(X)

Nyitókép: Shutterstock