Ágyban fekvő pár

Megalkották a világ első uniszex óvszerét

Egy malajziai nőgyógyász megalkotta a világ első uniszex óvszerét.

A nők és férfiak által is hordható uniszex óvszer orvosi minőségű, vízálló anyagból készült, amelyet általában sérülések és sebekre való kötszerként használnak, írja a Reuters. Feltalálója abban reménykedik, hogy a Wondaleaf Unisex Condom nevet kapó óvszer segít az embereknek abban, hogy jobban kézben tartsák szexuális egészségüket, nemüktől vagy szexuális orientációjuktól függetlenül.

„Alapvetően egy hagyományos óvszer, öntapadó borítással, amely a hüvelyhez vagy a péniszhez tapad, valamint a szomszédos területet is lefedi, hogy extra védelmet nyújtson"

– mondta John Tang Ing Chinh, a Twin Catalyst orvosi kellékekkel foglalkozó cég nőgyógyásza.

A nőgyógyász hozzátette, hogy a ragasztót csak az óvszer egyik oldalára teszik fel, mely lehetővé teszi, hogy megfordítható legyen és így mindkét nem használni tudja.

Minden doboz Wondaleaf két óvszert tartalmaz, melynek ára 14,99 ringgit (1100 forint). Egy tucat óvszer átlagos ára Malajziában 20-40 ringgit (1500-3000 forint).

John Tang Ing Chinh elmondta, hogy a Wondaleaf számos klinikai kutatáson és tesztelésen ment keresztül, és idén decemberben kerül kereskedelmi forgalomba a cég honlapján.

„Az általunk elvégzett klinikai vizsgálatok száma alapján meglehetősen optimista vagyok, hogy idővel jelentős mértékben hozzájárul majd a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében használt fogamzásgátló módszerekhez"

– tette hozzá.