Ezeket vidd magaddal, ha babával, vagy kisgyerekkel utazol

Ezeket vidd magaddal, ha babával, vagy kisgyerekkel utazol

Igazán csak akkor jövünk rá, mennyire kicsi a bőröndünk, vagy kevés a hely az autónkban, mikor gyerekekkel készülünk utazásra. Szülőként pedig hajlamosak lehetünk túlzásokba esni egy-egy ilyen kiruccanás előtt. Ezért mi összegyűjtöttük a legfontosabb holmikat, amiket mindenképp vigyél magaddal, ha csecsemővel, vagy kisgyerekkel utazol.


A családi utazások előtt fontos mérlegelni a helyzetet, hogy mik azok a létszükségleti termékek, amiket nem tudunk beszerezni a kirándulás során, így kötelező magunkkal vinni. Listánk nem csak rövid kiruccanásokra, hanem hosszabb utakra is tökéletesen megfelel.

Alváshoz

Utazóágy

Bár a legtöbb családbarát szállás manapság már kínál babaágyat, ha azt előre egyeztetjük velük. Ennek ellenére érdemes beszereznünk egy könnyen, kicsire összecsukható utazóágyat. Így, ha bármi gond felmerülne az utazás közben, vagy ha a pihenőhely mégsem ad kiságyat, gyermekünk fekvőhelye biztosítva lesz.

Sötétítő

Ha gyermekünk még otthoni környezetben is küszködik az alvással, akkor képzelhetjük, hogy mennyire borítja fel ezt egy hosszabb utazás. Próbáljunk megadni neki minden kényelmet és nyugalmat, amit otthonában megszokott. Ehhez nagy segítség lehet pár sötétítő redőny, amit akár a kocsiban is alkalmazhat az ember.

Kiránduláshoz

Babakocsi

Sokszor még felnőttként is nehezen bírjuk a végtelennek tűnő túrákat az utazások során, amíg egy-egy nevezetességhez eljutunk. Gondoljunk csak bele, hogy kisgyermekeink számára mennyire lehet megterhelő a több kilométeres gyaloglás. Ilyenkor nagyon jól tud jönni egy könnyen összecsukható babakocsi.

Hordozó

A babakocsi egyik alternatívája a babahordozó, ami végtelenül praktikus megoldás kirándulásokra. Egyszerűen csak a nyakunkba vesszük gyermekünket és már mehetünk is.

Pelenkázó táska

Talán nem túlzás, ha kijelentjük, hogy a pelenkázó táska az egyik legfontosabb kelléke az utazásunknak. Ha csecsemővel indulunk útnak, akkor szinte a sarki boltig is szükségünk lehet rá. Gyermekünk ugyanis a legváratlanabb pillanatokban piszkolhatja össze magát.

Játékok

Érdemes kiválasztanunk gyermekünk kedvenc, azonban legcsendesebb játékait. Így biztosak lehetünk benne, hogy az utazás során sem az autót vezető sofőrt, sem pedig a repülőn mellettünk ülő társainkat nem fogja zavarni csemeténk.

Strandra

Fényvédő

Az utóbbi években a bőrgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos a megfelelő fényvédelem, főleg nyáron. Gyermekeink bőre még érzékenyebb, így őket hatványozottan védenünk kell.

Sapka

Bár a fényvédő megteszi kellő hatását bőrünkön, a napszúrást csak sapka viselésével és a hajunk vizezésével kerülhetjük el. Ne felejtsük otthon gyermekünk kalapját sem.

Napszemüveg

Akárcsak a bőrünket, úgy a szemünket is védenünk kell a nap káros sugárzásától. Gyermekeink szeme akár extra érzékeny is lehet, így vásároljunk nekik is napszemüveget.