Hurrikán egy karibi tengerparton

Hatással lehet az idei nyári utazásokra a forgalmas hurrikánszezon?

Az európai határok megnyitása miatt a nyári hurrikánokra leginkább hajlamos karibi utakra idén nyáron kevesebb turista érkezik, mint az elmúlt két évben.


Az európai országok a népszerű karibi úti célok helyébe lépnek

A Nemzeti Óceán‑ és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) idén átlagon felüli hurrikánszezont jósol. A Squaremouth.com utasbiztosítási ügynökség szerint azonban a trópusi időjárás felerősödése nem okozhat jelentős hatást a nyári utazókra.

Az európai határok megnyitása miatt a nyári hurrikánokra leginkább hajlamos karibi úti célokra idén nyáron kevesebb utazó érkezik majd, mint az elmúlt két évben. Az év elején a Squaremouth arról számolt be, hogy megugrott az Európába irányuló utazások száma.

Idén nyáron az amerikai turisták minden más országnál nagyobb számban térnek vissza Olaszországba, az Egyesült Királyságba és Franciaországba, felváltva a járvány idején nyitva maradt és népszerű trópusi üdülőhelyeket, köztük Costa Ricát, Turks és Caicost és a Virgin-szigeteket, számol be róla a Travel Daily.

Escondido Beach, Costa Rica

Fotó: Unsplash

A koronavírus még mindig jobban aggasztja az utazókat, mint a hurrikánok

Idén nyáron a Squaremouth 10 legnépszerűbb országa között az egyetlen trópusi úti cél Mexikó, a listán pedig Kanada és a Fülöp-szigetek az egyetlen nem európai ország.

A Squaremouth ügyfeleinek 88%-a jelezte, hogy nem aggódik amiatt, hogy egy hurrikán hatással lesz az idei nyári utazásaikra. Ezen utazók közel 40%-a tervez Európába utazni, míg a Karib-térségbe csak 16%-uk látogat el.

Ehhez képest a nyári utazók 40%-a kifejezetten a COVID-19 betegségre keresett fedezetet, beleértve az útlemondási, orvosi és karanténbiztosítást is. Az idei nyáron messze ez okozza a legnagyobb aggodalmat az utazók számára.

Nyitókép: Shutterstock