Nő az ablakon néz ki a laptopja előtt

5 apró jel, ami arra utal, hogy ignorálod a valódi vágyaidat

Korábbi kutatások már megállapították, hogy az érzelmi egyensúlyhiány és a stressz a fizikai egészségünket nagyban befolyásolja.


Egy a Johannes Alfons Karl és munkatársai által a Journal of Happiness Studies című folyóiratban közzétett tanulmány azt mutatja, hogy negatív kapcsolat van az érzelmek nem kifejezése, elnyomás és a jóllét között.

És vannak olyan betegségek, melyeknek alapja az, ha a dédelgetett álmokat és reményeket nem sikerül megvalósítanunk. Íme erre 5 példa.

Gyakori fertőzések

Ha gyakran kapsz el vírusos vagy bakteriális fertőzéseket (megfázás, influenza, fülgyulladás, torokfájás, hörghurut) annak ellenére, hogy a vérvizsgálataid a normális értékeken belül vannak, akkor tanulmányok szerint a krónikus stressz gyengíti folyamatosan az immunrendszeredet, amit a nem elért célok okoznak elsősorban.

Izomgörcsök

Előfordulhat, hogy ismétlődően fájnak az ízületeid és az izmaid megerőltetés nélkül és nem is találsz rá magyarázatot. Ennek a stressz okozta fokozott adrenalin-kiválasztás lehet az oka, ugyanis az fokozza az emberi izmok összehúzódását.

Alacsony energia

Állandóan fáradtnak érzed magad, miközben minden ezzel kapcsolatod vizsgálatának eredménye normális? Az alacsony energia arra utal, hogy stresszben szenved, ahhoz, hogy elnyomd azt, aki valójában vagy, rengeteg energia szükséges.

Depresszió

Amikor azt érzed, hogy nem izgat az életed, depressziós vagy és még szorongsz is, akkor a tudtod nélküli szomorúság és harag, amit a nem megvalósított céljaid okoznak, vezet el idáig.

Túlzásba vitt evés, vagy ivás

Ha túl sokat és gyakran eszel, főleg egészségtelen, gyorsételeket, édességeket fogyasztasz, esetleg túl sok alkohol iszol, vagy ne adj isten egyéb tudatmódosító szerekhez is nyúlsz, azok egyik fő oka a valódi vágyaid elnyomása lehet. Ezek mindegyike jobb kedvre derít rövid időre, ezalatt nem szorongsz és agyalsz ezeken az el nem ért célokon.

Nyitókép: Shutterstock