egy ember pénzt számol

Tévedésből több millió fontot utalt át egy bank ügyfeleinek

Valószínűleg hatalmas örömet okozott a Santander Nagy-Britanniai bank annak a 75 ezer embernek, akiknek egy rendszerhiba miatt nagyjából 57 milliárd forintot szétosztva utalt át karácsony első napján. De mi lesz a jogtalanul kiosztott pénzzel?


December 25-én reggel több tízezer angliai lakos ébredhetett levakarhatatlan mosollyal az arcán, miután bankszámlájukra pillantottak. A hatalmas mennyiségű pénzt azoknak a magánszemélyeknek küldték el, akiknek a Santandernél számlával rendelkező 2000 vállalkozás valamelyike már fizetett. Lényegében újra kézbesítették az összegeket, viszont azt már az intézmény saját kasszájából.

egy f\u00e9rfi a banki \u00fcgyeit int\u00e9zi sz\u00e1m\u00edt\u00f3g\u00e9pe el\u0151tt

Fotó: Unsplash/rupixen.com

A probléma észlelése után más konkurens bankokkal összefogva törekszenek a pénz visszaszerzésére, és a közbotrány elkerülésére.

"Sajnáljuk, hogy egy technikai probléma miatt a vállalati ügyfeleink egyes kifizetései tévesen duplikálódtak a címzettek számláin. Az elkövetkező napokban keményen dolgozunk majd több bankkal együtt Nagy-Britanniában, hogy a duplikált tranzakciókat helyreállítsuk".

— olvashattuk a bank közleményét a Gizmodo cikkében.