Harry és Vilmos herceg egymás mellett sétálnak öltönyben

A királyi séf titkot árult el Vilmos és Harry hercegről

Ha valaki királyi családtag, automatikusan kap egy csomó alkalmazottat, beleértve a népes konyhai személyzetet, de ez nem azt jelenti, hogy a nap bármely szakaszában azt ehet, amit csak akar.


Darren McGrady séf elárulta a Marie Claire-nek, milyen volt a Buckingham-palotában dolgozni, hozzátéve, hogy a késő esti harapnivalók nem szerepeltek az étlapon.

Egyáltalán nem csináltunk késői rendeléseket! A Buckingham-palotában a konyha felett laktam a séf szállásán, és soha senki nem jött esténként, hogy a királynő klubszendvicset kér

−mondta McGrady.

Nem mintha a királynő nem jutott volna ételhez, ha szüksége volt rá éjjel: szobájában mindig állt egy tál gyümölcs és csokoládé, árulta el McGrady. Vilmosnak és Harrynek sem volt szabad a szakácsot hívni, hogy készítsen valamit az éjszaka közepén, mondta a séf. Királynak lenni nem jelenti azt, hogy minden szeszélyedet kielégítik.

Az interjú egy másik részében McGrady elárulta, hogyan kell pontosan úgy megfőzni a teát, ahogy a királynő issza, ha esetleg mi is kipróbálnánk otthon:

A teát nagyon forró vízzel kell felönteni, és öt percig kell ázni hagyni. Szintén nagyon fontos, hogy kizárólag teáskannában készülhet – így lesz az igazi. És vajon mi kerül be először: a tej vagy a tea? Manapság ez már nem annyira számít, de régen a forró víz megrepesztette a porcelán csészét, ezért a tej ment bele először.

McGrady korábban már egy csomó eddig ismeretlen tényt elárult a királyi család étkezési szokásairól. Sok más szaftos részlet mellett feltárta a királynő csokoládé iránti szeretetét, az ifjú Vilmos és Harry különleges szombat esti csemegéjét, a királynő kedvenc tortareceptjét és Károly herceg szezonális ételek iránti vonzalmát is.

Nyitókép: Getty