György herceg és Sarolta hercegnő

Vilmoséknak kulcsfontosságú döntést kell meghozniuk gyermekeik jövőjéről

A Cambridge-ék Windsorba költözésével együtt egy időre a gyerekek iskoláztatásával kapcsolatos probléma is megoldódott, ám nemsokára biztosan új sulit kell találni György hercegék számára.


Amint arról nemrégiben mi is beszámoltunk, a kilencéves György herceg, a hétéves Sarolta hercegnő és a négyéves Lajos herceg új iskolába fognak járni. Katalin és Vilmos a Lambrook nevű, Berkshire-ben található koedukált oktatási intézményt választották, amely nincs messze a család új otthonától.

A Lambrookba azonban csak 3-tól 13 éves korig veszik fel a gyerekeket.

Az iskola honlapján ez olvasható:

1860-tól napjainkig 3-tól 13 éves korig nevelünk fiúkat és lányokat, „tollat adunk nekik a repüléshez", biztosítva, hogy magabiztos, kifelé forduló, intelligens és kreatív fiatalokként lépjenek be a felsőbb iskolai életbe.

Valószínű Katalinék már most azon gondolkodnak, hogy a gyerekek hova fognak járni középisolába.

Mindkét szülő maga is exkluzív magániskolákba járt. Vilmos herceg a tekintélyes Eton College-ban tanult, amely olyan brit miniszterelnökök neveléséről híres, mint Boris Johnson és David Cameron, de olyan remek színészek is az Ethonban pallérozódtak, mint Eddie Redmayne vagy éppen Tom Hiddleston.

A kizárólag fiúkból álló iskola történetesen Windsorban található – így a suli György herceg és Lajos herceg számára is teljesen megfelelő lenne.

Katalin eközben a Wiltshire-i Marlborough College-ban érettségizett, miután a berkshire-i Downe House nevű, kizárólag lányokból álló bentlakásos iskolába járatták a szülei. Ezáltal bőven elképzelhető, hogy Saroltát is a Marlborough College-ba iratják be.

Emellett az ascot-i St Mary's School is ideális választás lenne, mivel az iskola viszonylag közel van a család új otthonához. Az elmúlt években nem egy királyi hölgy tanult az intézményben, legutóbb például Eduárd wessexi gróf lánya, Lady Louise Windsor végzett ott, ahol angol, történelem, politika és dráma szakon érettségizett.

Nyitókép: Getty Images

Forrás: Marie Claire UK