Vilmos herceg és Katalin hercegné

Így változott Vilmos herceg és Katalin hercegné megítélése Harry könyve után

Harry herceg nemrég megjelent memoárja bizonyos értelemben visszafelé sült el, hiszen a sussexi hercegi pár megítélése jelentősen leromlott. Voltak azonban olyan királyi családtagok, akik még rosszabbul járhattak. Ők nem mások, mint Katalin hercegné és férje, Vilmos.


A Tartalék címen megjelent memoárjában Harry herceg lerántja a leplet számos családon belüli ügyéről, melyekről korábban senki sem beszélt. Például mesél a közte és testvére közt kialakult vitákról, melyeknek fizikai erőszak lett a vége. Emellett szóba került Kamilla királyné beházasodása, valamint Károly király legnagyobb apai hiányosságai is.

A megjelenést Harry interjúk formájában népszerűsítette, ahol bizonyos részleteket hamarabb elárult a nézőknek és a hallgatóknak. Ez a kampányolás azonban egy idő után már inkább idegesítette az Egyesült Királyságban élőket, így végül a könyvet már csak pénzhajhászás eszközének tekintették.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a közvélemény szerint Meghan Markle-ékat már kevésbé kedvelik az emberek, mint a kegyvesztett András herceget.

Vilmos hercegék, illetve az Egyesült Királyság uralkodója sem nyilatkozott egyenlőre a megjelenésekkel kapcsolatban. A decemberben debütált Harry és Meghan című Netflix-sorozat után olyan viselkedésbeli modellt próbáltak alkalmazni a Buckingham-palotában, mellyel a lehető legkönnyebben leküzdhették az érkező reakciókat.

Ennek értelmében a lehető legjobban megpróbálták figyelmen kívül hagyni a történteket. A módszerük részleteiről itt lehet olvasni.

Egy újabb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy az elővigyázatosság ellenére bizony Vilmos hercegék is negatívan jöttek ki a történtekből. Továbbra is Katalin hercegnéék a legnépszerűbb hercegi páros, legalábbis a brit lakosság 61 százaléka szerint. A könyv kiadása előtt viszont nyolc százalékponttal jobb volt a megítélésük.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint lesz majd jó király a walesi hercegből. Katalin hercegné népszerűsége jelenleg 60 százalékon áll.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire