Katalin és Vilmos

Vilmos herceg a tengerentúlra utazik, nem is akármilyen célból

A walesi herceg visszatér az Egyesült Államokba szeptemberben, egy nemes cél érdekében.

A herceg szeptember 19-én részt vesz a második Earthshot Prize innovációs csúcstalálkozón New Yorkban. A csúcstalálkozón bemutatják a 2023-as Earthshot-díj tizenöt döntősét, akik úttörő klímamegoldásokat dolgoznak ki bolygónk 2030-ig történő helyreállítása érdekében. A New York-i klímahét keretében megrendezett csúcstalálkozón a korábbi Earthshot-díj nyertesek és döntősök is találkoznak a politikai döntéshozókkal, globális üzleti vezetőkkel, filantrópokkal és klímaaktivistákkal, hogy innovatív megoldásaikat szélesebb körűvé tegyék. Michael R. Bloomberg, az Earthshot-díj nyerteseinek globális tanácsadója is beszédet mond a vendégek előtt.

A 2023-as Earthshot Prize díjátadó ünnepségére november 7-én kerül sor Szingapúrban. Az Earthshot-díj kategóriáinak öt nyertesét fogják kihirdetni, akik egyenként 1 millió fontot kapnak környezetvédelmi megoldásaik megvalósítására.

Vilmos két napig lesz New Yorkban − szeptember 18-án és 19-én −, és számos további programon és találkozón is részt vesz. A herceg tavaly szeptemberben is részt vett volna az Earthshot Prize innovációs csúcstalálkozón New Yorkban, de nagymamája, Erzsébet királynő halála miatt lemondta az utazást. A csúcstalálkozón videón keresztül szólalt fel.

A gyász eme időszakában nagy vigaszt jelent számomra az Önök folyamatos lelkesedése, optimizmusa és elkötelezettsége az Earthshot-díj és az általunk elérni kívánt célok iránt. A környezetvédelem a nagymamám szívéhez közel álló ügy volt, és tudom, hogy örömmel hallott volna arról a támogatásról, amelyet Önök nyújtanak a környezetvédelmi úttörők következő generációjának

− tette hozzá.

Vilmos herceg legutóbb 2022 végén járt az Egyesült Államokban feleségével, Katalin hercegnével a második Earthshot Prize díjátadó ünnepségen. Amellett, hogy részt vett a sztárokkal teletűzdelt ünnepségen, a walesi hercegi pár számos kötelezettséget vállalt, például beült egy Boston Celtics-meccsre, Katalin meglátogatta a Harvard Center on the Developing Child-ot, és Vilmos találkozott Joe Biden elnökkel.

Vilmos herceg 2020-ban indította útjára az Earthshot-díjat, hogy elősegítse a világ legégetőbb környezeti kihívásainak hatásos megközelítését, és a tervek szerint a díjakat 2030-ig osztják ki. Az első díjátadó ünnepséget 2021 októberében tartották Londonban.

Nyitókép: Karwai Tang/WireImage

Forrás: People