Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg és Katalin hercegné költözni készülnek — itt telepednek le​

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekeikkel együtt még csak tavaly nyáron költöztek be jelenlegi otthonukba, de már most költözésre készülhetnek. A hercegi család tagjai mostani házukkal is elégedettek, viszont van egy ok, ami miatt inkább továbbállhatnak.


Vilmos herceg és Katalin hercegné jelenleg az Adelaide Cottage-ban laknak három gyermekükkel. Tavaly nyáron foglalták el rezidenciájukat, azóta pedig teljesen belakták a rendelkezésre álló teret. Bár egy kis otthonról van szó — mindössze négy hálószobája van az ötfős családra — mégis úgy tűnik, jól érzik ott magukat.

A fiatal György és Lajos herceg, illetve Sarolta hercegnő a közeli iskolába kezdtek járni, ahova gyorsan beilleszkedtek.

Sok királyi szakértő szerint viszont egy ilyen kis ház nem illik a soron következő trónörököshöz. Sokak szerint a windsori palotába kellene beköltözniük, vagy valamelyik másik nagyobb, királyi kézben lévő ingatlanba. Szerencsére mostanában pont fel fog szabadulni egy birtok, amit bátran elfoglalhatnak.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Károly király kilakoltja kisebb fiát, Harry herceget és Meghan Markle-t a Frogmore Cottage-ból. Ez volt a sussexi hercegi pár Egyesült Királyságban lévő rezidenciája. Amikor éppen ott tartózkodtak, akkor ebben a házban szálltak meg. Ennek a lépésnek az indokairól említett írásunkban tudsz részleteket olvasni.

A Frogmore-ba feltehetően az uralkodó kegyvesztett testvére, András herceg költözik majd, így az ő korábbi otthona, a Royal Lodge szabaddá válik. A hét hálószobás ház így csupán Vilmosék beköltözésére vár.

Bár a yorki herceg egyelőre ellenáll a király döntésének, viszont helyzetét tekintve nem sok választási lehetősége van. A közelmúltban történt ügyei miatt elvették tőle a címeit, illetve a királyi támogatás bizonyos részét is megvonták tőle. Mindezek következtében már nem képes egy akkora házat fenntartani, így kénytelen lesz elköltözni.

Íme a ház, ami a jövőben Vilmos hercegék otthona lehet:

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire