Katalin hercegné és Vilmos herceg az Earthshot Prize Awards díjátadón

Katalin hercegné egy online bérelt ruhában tűnt fel Vilmos herceg díjátadóján​

Bár Vilmos walesi herceg családja valószínűleg minden márkától tonnaszámra kaphatná a vadonatúj ruhákat, mégis sokszor inkább az újrahasznosítás mellett döntenek. Katalin hercegné egy napokban tartott díjátadóra bérelt ruhában látogatott el, hogy felhívja a figyelmet a pazarlás megszűntetésére.


Az Earthshot Prize Awards névre keresztelt díjátadót maga Vilmos walesi herceg alapította. A kezdeményezés célja, hogy olyan elképzeléseket, projekteket és folyamatokat díjazzon — illetve támogasson — melyek segíthetik a környezetvédelmet és a bolygónk jobbá tételét. Egy korábbi cikkünkben részleteket is lehet olvasni a rendezvényről.

Az eseményen természetesen a hercegi pár is tiszteletét tette. Károly király fia szmokingot viselt az este folyamán, felesége pedig egy élénkzöld, váll nélküli ruhát választott, melyet nem a saját gardróbjából húzott elő, de nem is fizetett sokat a megvásárlásáért.

Döntésével a díjátadó témakörére, vagyis a fenntarthatóságra szeretett volna utalni, éppen ezért egy online ruhakölcsönző oldalról bérelte az estélyiét. Egészen pontosan a HURR nevű oldalon találta a ruhát, mely egy olyan platform, ahol bárki bérbe adhatja a saját szereléseit, valamint kiskereskedők is elérhetővé tehetik a kínálatukat.

Az oldalon olyan márkák érhetők el, mint például a Selfridges, a Matches Fashion és a Flannels. A kezdeményezés nem csak azért egy praktikus megoldás, mert sokkal olcsóbb, mint a vásárlás, hanem azért is, mert így könnyedén lehet kísérletezi a különböző fazonokkal és stílusokkal.

Katalin hercegné választott darabja például a Solace Londontól volt, melynek kiskereskedelmi ára nagyjából 168 ezer forint lett volna, az oldalon viszont hozzávetőlegesen 35 ezer forint értékben tudta bérbe venni.

A bérlés előnyei közé tartozik még, hogy — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — csökkenti a szemétbe került termékek számát, ezzel pedig a fenntartható divat témakörét támogatja.

Katalin hercegné egyébként rendszeresen részesíti előnyben kedvenc régebbi darabjait a ruhatárából, melyek mindig nagy figyelmet kapnak a rajongóktól. Legnépszerűbb újrahasznosított szettjeiről itt lehet részleteket megtudni.

Nyitókép: Getty