Vilmos walesi herceg

Ez nyújtott vigaszt Vilmos hercegnek a királynő halála után​

II. Erzsébet királynő szeptember 8-i halála után az Egyesült Királyság gyászba borult. A néhai uralkodó családjának ebben a nehéz időben különböző dolgok nyújtanak vigaszt. Vilmos walesi herceg környezetvédelmi aktivistáknak tartott beszédében mesélt arról, hogy neki mi adott erőt.


II. Erzsébet királynő halála után a család számos tagja vett részt megemlékezéseken, illetve istentiszteleteken és felvonulásokon. A koporsó mellett tartott virrasztáson például Anna királyi hercegnő is részt vett, ezzel egyidejűleg pedig történelmet is írt, egy korábbi cikkünkben lehet olvasni tettének jelentőségéről.

A walesi herceg és felesége, Katalin hercegné nem sokkal őfelsége halála után Harry herceggel és Meghan Markle-lel együtt Windsorban járt virágot nézni. Sok rajongó ebből arra következtetett, hogy a testvérpár végre kibékülhet, azonban a kérdés továbbra sem olyan egyszerű. A királyi szakértőknek kétségeik vannak a jövőjüket illetően, és hogy mi következhet ezután.

A királynő állami temetésére hétfőn, azaz szeptember 19-én került sor. A koporsón még a virágoknak is különleges, szimbolikus jelentéseik voltak, melyekről itt írtunk részletesebben.

Vilmos herceg nemrég egy előre felvett üzenetben szólt az Earthshot Prize innovációs csúcstalálkozóra összegyűlt kampányolókhoz. Ez egy olyan program, melynek ötlete 2018-ban született, célja pedig, hogy inspirálja a környezetvédőket szerte a világon.

Évente öt győztest díjaznak, mindegyiküket egy 1 millió fontos támogatással, hogy hozzájáruljanak a törekvéseikhez. Vilmos az idei eseményen a történtek miatt nem tudott megjelenni, de kifejezte, hogy sokat jelent számára az emberek támogatása és a jókívánságaik.

„A környezetvédelem a nagymamám szívéhez közel álló ügy volt, és tudom, hogy örömmel hallott volna erről az eseményről és arról a támogatásról, amelyet mindannyian nyújtanak az Earthshot-döntősöknek, a környezetvédelmi úttörők következő generációjának.

A gyász idején nagy vigaszt jelent számomra az Önök folyamatos lelkesedése, optimizmusa és elkötelezettsége az Earthshot-díj és az általunk elérni kívánt célok iránt”

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében a beszéd részletét.

Nyitókép: Getty