Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos walesi herceg és Katalin hercegné ismét költöznek?​

Nemrég az újdonsült walesi hercegi pár és gyermekeik elköltöztek régi házukból, hogy közelebb lehessenek a királynőhöz. II. Erzsébet halála után viszont ismét csomagolni kényszerülhet a család. Következő székhelyük nem is akárhol lesz. Mikor tervezik elhagyni jelenlegi otthonukat?


A királynő még nyári szabadságát töltötte Balmoralban, amikor Vilmos hercegék beköltöztek a windsori birtokon található Adelaide Cottage-ba. II. Erzsébet halála után és a gyászidőszak végeztével sokan biztosak voltak benne, hogy a walesi hercegi család a hagyományokat követve beköltözik a windsori kastélyba, mely jelenleg a világ legnagyobb és legrégebben lakott kastélya.

Fontos megemlíteni, hogy ez az épület a történelem során mindig a brit uralkodócsalád székhelye volt. Ennek ellenére úgy tűnik, Katalin hercegnéék egy ideig halasztani szeretnék az újabb költözést. Ennek fő oka a gyerekek jóléte. Most kezdik megszokni új otthonukat, az utóbbi időben pedig ezt leszámítva is nagyon sok változás következett be az életükben.

Hirtelen Vilmos és Katalin lettek a walesi hercegi pár. Szakértők meglátásai alapján az átállás zökkenőmentesen zajlott. Károly király fiának jót tett, hogy a korábbi években az uralkodónő is foglalkozott a felkészítésével, mellette pedig Katalin hercegné is készen állt magára venni az új — nagy történelmi jelentőséggel bíró — címét.

A család egyik közeli barátja úgy nyilatkozott, hogy a herceg és felesége egyelőre elégedettek az Adelaide Cottage-ban, mivel a gyerekek ott szabadabban biciklizhetnek és szórakozhatnak a birtokon.

A Marie Claire cikkéből kiderül, hogy az új király és a walesi herceg között minden eddiginél szorosabb a kapcsolat. Apa és fia napi rendszerességgel beszélnek telefonon, hogy megtárgyalják a monarchia jövőjét. Szerencsére elképzeléseik nagyon egybecsengenek, valamint a szuverenitás fogalmával kapcsolatban is egységes gondolataik vannak.

„Gyanítom, hogy Vilmos továbbra is apja mellett lesz az olyan kulcsfontosságú alkotmányos eseményeken, mint a parlamenti megnyitó és az állami vacsorák. Az a kép, amelyet a királyról és a királynőről, valamint a walesi hercegről és hercegnéről adott ki nemrég a palota, megmutatja, milyen lesz a modern monarchia és Károly király uralkodása”

— mondta Katie Nicholl, királyi szakértő.

Nyitókép: Getty