Vilmos herceg és Katalin hercegné

Az új walesi herceg és hercegné most örökölt egy titkos birtokot​

Károly király trónra lépése után Vilmos lett a walesi herceg, ezzel egyidejűleg pedig egy eldugott, titkos birtok is a tulajdonába került. A házat és a hozzá tartozó telket, illetve az egyéb épületeket az uralkodó 15 évvel ezelőtt vásárolta, és rengeteg időt töltött ott, amikor Walesben járt.


Most, hogy Vilmos a walesi herceg, hivatalosan is megörökölte apja titkos menedékét. Az uralkodó legidősebb fiaként — ezzel együtt pedig az öröklési sor elején álló személyként — a Cornwalli Hercegség is az övé lett, ami egy magánbirtok, amit III. Eduárd 1337-ben alapított, hogy függetlenséget biztosítson fiának és örökösének.

A Kensington-palota megerősítette, hogy minden, ami a hercegi birtok részét képezi, az a Cornwalli Hercegség tulajdona. Ebbe bele tartozik a most megöröklött birtok is, amit Károly király 2007-ben vásárolt, a jelentések szerint 1,2 millió fontért — írja a Marie Claire.

A Wales vidéki részén, a Myddfai külvárosában található Llwynywermod rezidencia egy kiterjedt, ősi birtok. Területén három házikó, egy pajta és egy főépület áll, amelyet 192 hektárnyi walesi vidék vesz körül. Károly több mint 50 évig volt a tagország hercege, ebből pedig meglehet, hogy 40 esztendőt is eltöltött a tökéletes menedékhely keresésével.

A helyiek szerint, amikor az uralkodó ott tartózkodott, akkor mindig minimális harsánysággal vett részt a vasárnap reggeli templomi istentiszteleteken, díjakat adományozott a helyi tombolákhoz, és még az új faluházat is hivatalosan megnyitotta.

Vilmos herceget és feleségét szintén erős érzelmi szál köti ahhoz a területhez. Walesben éltek abban az időben, amikor eljegyezték egymást. Egy korábbi cikkünkben lehet olvasni arról, milyen érzés volt számukra a visszatérés, illetve György hercegék őszinte reakciójáról is írtunk, ahogy először megpillantották szüleik fiatalkori fotóit.

Nyitókép: Getty