Régi barátja szerint Diána hercegné​ így szüneteltette szerepkörét

Diána hercegné

Fotó: Getty

A néhai Diána hercegnéről kiderült, hogy volt egy elfoglaltsága, amivel kiszakadhatott a szerepköréből. Ezzel egy kicsit vissza tudott térni a házassága előtti éveibe, és olyan emberrel lehetett, akivel szoros barátságot ápolt. Ez volt az a tevékenység, amivel szünetet tudott tartani hercegnéként.

1985-ben — a most már királyi címet viselő — Károly 37. születésnapját ünnepelték, amikor első felesége, Diána hercegné Billy Joel Uptown Girl című dalára táncolt ajándék gyanánt. A koreográfiát a Királyi Operaházban adta elő Wayne Sleeppel közösen. A próbák alatt szoros barátságot kötöttek, amit az ünnepség után is megőriztek.

Sleep most, február 26-án a BBC Radio 3 Private Passions című műsorában mesélt az egykori kapcsolatáról Diánával, illetve arról az időszakról, amikor még a műsorra készültek. Elmondása szerint a walesi hercegné közel nyolc centivel magasabb volt nála, de ettől eltekintve hamar egymásra tudtak hangolódni.

www.youtube.com

Rare Photographs Of Princess Diana Performing A Dance With Wayne Sleep During A Private Christmas !

Az ajándékot nem csak Károly előtt, hanem néhány kivételtől eltekintve mindenki előtt titokban kellett tartaniuk. Éppen ezért gondos odafigyeléssel tervezték meg a találkozókat. A taktikáikról így nyilatkozott a híres táncos:

„Úgy tartottuk titokban, hogy állandóan különböző helyszínekre jártunk, és sok mindent telefonon keresztül csináltunk, mert távol voltunk egymástól. Nem hiszem, hogy Károly bármit is tudott az egészről."

A fellépés sikere után folyamatosan tartották egymással a kapcsolatot. Egyik alkalommal például Sleep lakásán találkoztak, ahol Diána elmosogatott. Az Independent cikkében leírtak alapján így tudott kiszakadni a királyi szerepköréből, amibe belekényszerült.

A korona című Netflix-sorozatban egyébként feldolgozták ezt az ikonikus, táncos meglepetést. A szériában akkor még Josh O'Connor, illetve Emma Corrin alakították a fiatal hercegi párt. Az új évaddal kapcsolatban itt tudsz érdekességeket olvasni.

www.youtube.com

Lady Diana Uptown Girl Dance

Nyitókép: Getty