Így díszíttették fel Bidenék a Fehér Házat karácsonyra

A Fehér Ház hivatalos karácsonya, ami az összetartozás eszméynét jelképezi

Joe Biden első karácsonyát fogja ünnepelni a Fehér Házban, ehhez méltón pedig csodálatos dekorációt kapott az épület legtöbb szobája. A különböző helyiségek más-más tematikájúak, és mindegyik valamilyen mélyebb jelentést is hordoz. Legyen szó a család, az összetartozás vagy a művészetek ajándékáról, mindegyik kapott magának kiemelt szerepet a dekoráción belül.

Mivel egy hatalmas épületről van szó, így rengeteg önkéntes segítő kézre volt szükség, hogy olyan káprázatos legyen a végeredmény, ahogy azt a hétfői leleplezésen láthattuk. Egy egész hétig tartottak a munkálatok, ez idő alatt pedig száz önkéntes szívét-lelkét beleadva díszített. Negyvenegy karácsonyfa található az egész Fehér Házban, és itt nem áll meg a nagy számok sora, hiszen hatezer láb hossznyi ünnepi szalag (majdnem kétezer méternyi) és pontosan 78 750 égő csillog a Házon kívül-belül.

„A szentnek tartott dolgok egyesítenek bennünket, és túllépnek a távolságon, az időn, sőt a világjárvány korlátain is. Hit, család és barátság; a művészetek, a tanulás és a természet szeretete; hála, szolgálat és közösség; egység és béke. Ezek azok az ajándékok, amelyek összefűzik életünk szívhúrjait"

— fejtette ki Joe Biden elnök és felesége Jill, a first lady. Mondandójukhoz hozzáfűzték, hogy ezek a fontos értékek szolgáltak a dekoráció témájához.

twitter.com

Join me in thanking the over 100 volunteers from the local area who helped decorate the White House for the holiday season! As we look to a new year full of possibility, may gifts from the heart light our path forward.https://twitter.com/i/broadcasts/1YpJkZPPlyXGj …

Az East Colonnade és East Landing területét fehér galambokkal és hullócsillagokkal díszítették, ezzel tisztelegve a koronavírus ellen küzdő orvosok és ápolók munkája előtt. Emellett pedig ott található egy karácsonyfa, amit az elesett katonák emlékére állítottak.

"Akik életüket adták hazánkért, és a családokért, akik örökségeiket továbbviszik"

— magyarázták a különböző jelentéseket az NPR cikkében.

twitter.com

Inspired by the acts of kindness and experiences that lifted our spirits this year, decorated rooms in the White House reflect the Gifts from the Heart that unite us all: faith, family, friendship, the arts, learning, nature, gratitude, service, community, peace, and unity.pic.twitter.com/fsaYFthIqH

A könyvtár a tanulás ajándékát képviseli, ezért újrahasznosított papírból készült madarak és pillangók ékesítik, mellette pedig a Vermeil termet színes festékminták és ecsetek ékesítik, ezzel örömüket kifejezve a művészet értékéért.

Az East Room, a Fehér Ház legnagyobb szobája a hála ajándékát jelképezi, ott egy betlehem áll, amiben negyven 18. századi figura van elhelyezve. Ez a dekorelem már 1967 óta látható. A Kék szobában van felhúzva a hivatalos karácsonyfa, ami az összetartozás eszményét hordozza. Ágain az államok zászlaját csőrükben tartó galambdíszek lógnak.

A Vörös szobában az előadó-művészetet ragadták meg mint ajándék, a kandalló felett fúvós hangszerek sorakoznak. Az állami étkező a család ajándékát jelképezi, itt egy hatalmas, ötvenöt lapból álló mézeskalács Fehér Ház áll. A Grand Foyer és a Cross Hall pedig a hit és a közösség értékét képviselik. Lebegő gyertyák világítják be a teret, ahol egy kisváros téli jeleneti vannak fából ábrázolva.


Nyitókép: Twitter/Jill Biden