Ez a leghatásosabb módszer, ha hasból szeretnél fogyni

Hasi zsírt fogó nő, kezében mérőszalaggal

Bár lehet, hogy nem mindenki fog örülni, de egy tanulmány szerint ez az igencsak ismert. hasi zsír leadásának legjobb módja.

A testmozgást végzők több hasi zsírpárnát veszítenek, mint azok, akik fogyókúrás célú gyógyszereket szednek. A mozgás hatására egy interleukin-6 nevű molekula szabadul fel. Ez segít lebontani a zsírokat, és hatékonyan elolvasztja azokat.

„Az általános közönség számára az a tanulság, hogy mozogjatok”

– idézi Dr. Anne-Sophie Wedell-Neergaardot, a tanulmány első szerzőjét a Hamu és Gyémánt.

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás elősegíti a jobb egészséget, és most már azt is, hogy a rendszeres edzés csökkenti a hasi zsírtömeget, és ezáltal potenciálisan a szív- és anyagcsere-betegségek kialakulásának kockázatát is.

A kutatásban 53 ember vett részt, akik hetente többször 45 percet mozogtak. A kísérletben résztvevők esetében a hasi zsír átlagosan 8 százalékkal csökkent azoknál, akik edzettek. Néhány ember olyan gyógyszert kapott, amely blokkolja az interleukin-6 (immunsejtek által termelt fehérje, amely segít szabályozni az immunválaszt) hatását. Az eredmények azt mutatták, hogy ez a csoport hízott, ami arra utal, hogy az interleukin-6 fontos a fogyás szempontjából.

„Tudomásunk szerint ez az első tanulmány, amely kimutatta, hogy az interleukin-6-nak fiziológiai szerepe van az emberek zsigeri zsírtömegének szabályozásában”

– mondta el Dr. Wedell-Neergaard.

Sajnos nincs olyan étel vagy ételkombináció, amelyről kiderült volna, hogy megszabadít a hasi zsírtól, a diéta és a testmozgás azonban egyaránt segíthet.

Az egészséges táplálkozás az általános egészségre is jótékony hatással van, csökkenti a demencia, a rák és más betegségek kockázatát.

„Fontos hangsúlyozni, hogy amikor elkezdünk edzeni, a megnövekedett izomtömeg miatt nőhet a testsúlyunk”

– tette hozzá Wedell-Neergaard.

Ezért a teljes testsúly mérése mellett hasznos és talán még fontosabb lenne a derékkörfogat mérése, hogy nyomon követhessük a zsírtömeg csökkenését, és motiváltak maradjunk.