Elkészül valaha a Holiday folytatása az eredeti szereplőkkel?​

Cameron Diaz, Jude Law és Kate Winslet

Fotó: Getty

A Reszkessetek, betörők! és a Grincs mellett talán a Holiday a legnépszerűbb film karácsony környékén. A népszerű romantikus vígjáték rajongói már hosszú évek óta várják a folytatást, melyről az utóbbi időben röppentek fel pletykák. Megszületik valaha a második rész az eredeti szereplőkkel?

Nemrég a The Sun közleményében azt állították, hogy a Cameron Diaz és Kate Winslet főszereplésével készült klasszikus megérett arra, hogy folytatása legyen. Ehhez be is jelentették, hogy a forgatások 2023-ban hivatalosan elkezdődnek. Sajnálatos módon a híreket gyorsan megcáfoltak.

A pletykát maga Nancy Meyers — a történet forgatókönyvírója— és Winslet kergették el. A Vanity Fair cikkében így idézték a színésznő szavait:

„Olvastam erről valamit, de most hallottam először. Esküszöm, hogy sem egy ügynök, sem egy képviselő, sem senki az első körből nem beszélt velem erről. A kezem a szívemen, de ez soha nem merült fel."

Ugyan egyelőre nincs tervben a folytatás, a történet mégis megágyazna egy egész estés második felvonásnak. A sztori szerint két, egymástól távol élő, teljesen eltérő életstílussal rendelkező nőt egyaránt szerelmi csalódás ér, így hátra akarják hagyni a mindennapi rutinjukat az ünnepek idejére. Ehhez regisztrálnak egy online oldalra, melyen az emberek lakást cserélhetnek egymással.

www.youtube.com

The Holiday (2006) Official Trailer 1 - Kate Winslet Movie

Ott azonnal felveszik a kapcsolatot. Ahogy az lenni szokott a romantikus vígjátékokban, elsőre nem megy minden gördülékenyen, de szépen lassan mindkettőjükre rátalál az igaz szerelem ebben a szokatlan helyzetben.

A szereplőgárdában egyébként Jude Law és Jack Black is feltűnik, hiszen ők azok, akik végül elnyerik a főszereplők szívét. A négy központi karakter csupán egy jelenet erejéig tűnik fel egy időben a képernyőn, és az is csak egy csendes, szilveszteri összejövetelt mutat be. Vajon hosszútávúak lettek az új kapcsolatok? Hogyan alakult a karakterek későbbi élete? Ezekre a kérdésekre válaszolhatna egy esetleges folytatás.

Szerencsére a fő- és a mellékszereplők is készen állnának a visszatérésre. Kathryn Hahn és John Krasinski — akik Amanda munkatársaiként tűntek fel — szakmailag jelenleg a csúcson járnak, így valószínűleg nem mondanának nemet egy esetleges felkérésre, a Graham legidősebb lányát alakító Miffy Englefield pedig már felnőttként térhetne vissza régi munkájához.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Diaz hosszú kihagyás után végre ismét vállal filmszerepeket, így jobb alkalom talán nem is lehetne a forgatások kezdetére.

A klasszikussá vált film lehengerlő sikere talán magát az írónőt lepte meg legjobban, hiszen állítása szerint az első megjelenéskor egyáltalán nem volt nagy szenzáció körülötte. Végül minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó romantikus vígjátékává vált, valamint az ünnepi időszak állandó eleme lett.

Nyitókép: Getty