Kilenc film, ami a divatvilágot mutatja be

Szörnyella film plakátja

Kevés olyan médium van, amik olyan tökéletesen tudják kiegészíteni egymást, mint a divat és a film. Találhatunk filmet a modellek mindennapjairól, a fotósok szenvedélyéről vagy a tervezők profizmusáról. A tárház egyszerűen kifogyhatatlan. Összeszedtük kilenc szuper filmet a divatrajongóknak.

Mókás arc

www.youtube.com

Funny Face- 1957- Trailer

Ez az 1957-es amerikai vígjáték Dick Averyt, a divatfotóst mutatja be, aki keresi a következő különleges arcot, akit kifutóra vihet. Mikor megtalálja a megfelelő fotóalanyt, akit Audrey Hepburn alakít, ígéretet kell tennie a lánynak, hogy bemutatja őt egy szekta vezetőjének, aki Párizsban él. A találkozás azonban pokollá teszi majd az egész bemutatót.

Coco Chanel

www.youtube.com

COCO BEFORE CHANEL - Trailer - Starring Audrey Tautou

Végigkísérhetjük, hogy mielőtt megalapított volna saját magáról elnevezett luxus divatházát, Coco Chanel (Audrey Tatou) varrónői éveiben hogyan alapozta meg hatalmas sikerét. A film César-díjat kapott a jelmeztervezéséért.

Nagyítás

www.youtube.com

Blow Up (1966) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

A főszereplő, Thomas divatfotósként keresi a kenyerét, azonban ennél többre vágyik. Már elege van a beállított képekből, ezért igazi kihívásra és művészi értékre vágyik. Mozgás, érzelmek és valós gondolatok megörökítésre törekszik. Amikor előhívatja a parkban készült felvételeit rájön, hogy egy gyilkosságot kapott lencsevégre, ezzel pedig belekeveredett az ügy középpontjába.

Az ördög Pradát visel

www.youtube.com

Az ördög Pradát visel Trailer magyar

Meryl Streep a divatszakma legrettegettebb személyeként tűnik fel, aki lapjával befolyásolja a közízlést, így a tervezők sikere, és az, hogy az emberek hogy fognak öltözködni az ő kezében van. Kibirhatatlan személyiségéből adódóan az emberek nem sokáig bírnak megmaradni mellette. Anne Hathaway karaktere azonban megpróbálkozik asszisztensként. Az embert próbáló feladat sok humoros pillanatot okoz a nézőknek.

Ki vagy te, Polly Maggoo?

www.youtube.com

Who are you polly maggoo

Ugyanabban az évben jelent meg, mint a Nagyítás, az általa alkotott kép viszont sokkal szürreálisabb és szándékosan szatirikus. William Klein amerikai fotós rendezte, és a divatipar túlkapásaival és könnyelműségével foglalkozik, mindezt humoros köntösben. A jelmezek az 1960-as évek világát tükrözik, így pontosan szemügyre vehetjük az akkori öltözködést.

Neon démon

www.youtube.com

The Neon Demon Official Trailer #1 (2016) - Elle Fanning, Keanu Reeves Horror Movie HD

A modellek világa nem csak játék és mese. A film főszereplője, Jesse(Elle Fanning) a kifutón látja legnagyobb boldogságát, éppen ezért mindent meg szeretne tenni, hogy csillogó karriert fusson be. Ezek után viszont meg kell küzdenie a házába behatoló rajongókkal és a fotósok lehetetlen kéréseivel is. Az alkotás kitűnően bemutatja a bemutatók igazi világát, ami csak a színfalak mögött látható.

Divatdiktátorok

www.youtube.com

Pret-a-Porter (1994) trailer

Évente néhány napra a divatvilág nagyágyúi megrohamozzák Párizst, hogy megnézzék a leghíresebb tervezők legújabb alkotásait. Itt találkozik a főszereplő SzergejOlivier de la Fontaine-nel, aki egy kulcsfigurája ennek a társaságnak. A kezdetben jó hangulatú barátság Oliver halálával végződik, amitől Szergej megriad, majd elmenekül. A rendőrség elől futva emberölésnek titulálják az ügyet, ezért megrendül Párizs.

Fantomszál

www.youtube.com

Fantomszál - magyar feliratos előzetes

A háború utáni Londonban Reynold Woodcock(Daniel Day-Lewis) és nővére Cyril(Lesley Manville) öltöztetik a kor leghíresebb emberit. Színészeket, sztárokat és még a királyi családot is. Reynold egész élete során nőcsábászként volt ismert, viszont hirtelen betoppan életébe az elsöprő szerelem (Vicky Krieps). A lány pillanatok alatt a szabó múzsája lesz, emellett fenekestül borítja fel a vállalkozás eddigi rendjét.

Szörnyella

www.youtube.com

Disney's Cruella | Official Trailer

A 101 kiskutya fő gonoszának eredettörténetét bemutató filmben Emma Stone alakítja a divatmániás Szörnyellát. Az 1970-es évek Londonjában játszódik a történet, ahol Estella próbál nevet szerezni a ruhaterveivel, azonban az események sorozatában felszínre tör a címszereplő bosszúszomjas, harsány, őrült énje.

Nyitókép: Fórum Hungary